Ойын сауық отауы
Құлпынай, қарақат, таңқурай, шиеден жасалған тосаптарды жақсы көрмейтін жан кемде кем шығар. Әсіресе тосаптың бұл түрлерін қыста тұмау тигенде шайға қосып ішудің пайдасы көп. Сондықтан да болар жаз басталысымен нәзікжандылар қыстың қамына қамданып тосап пісіруге білек сыбана кірісіп кетеді.
Жариялаған Дауыл   Категориясы: Ас дайындау
Баялдыны (баклажан) жуып алған соң, түп жағын кесіп тастаңыз да қалыңдығын 5 мм етіп тураңыз. Дөңгелектеп немесе ұзынынан, қалауыңызша. Тұз сеуіп 5 - 10 минутқа қалдырыңыз.
Жариялаған Дауыл   Категориясы: Ас дайындау
Ас әзірлеуді жаны сүйетін ханшайымдар үшін бұл мақал өте пайдалы деп ойлаймын. Таңертеңгілік ас әзірлеуге үнемі уақыт бола бермейді. Алайда, таңғы асты ішпеу кетуге болмайды. Күні бойы шаршамай, сергек жүруге қажетті күшті тез жинау үшін керекті бірнеше оймен бөлісеміз.
Жариялаған Дауыл   Категориясы: Ас дайындау
Қанды сұйылтып тазалайтын шие, бауыр мен өтті де тазалайды. Зерттеушілердің айтуы бойынша күніне жиырма дана шие жеу, бір аспирин дәрісін ішкенмен бірдей
Жариялаған Дауыл   Категориясы: Ас дайындау / Бұл қызықты
Жұмыртқа – арзан әрі пайдалы тағам. Оны дайындаудың көптеген түрлері бар. Сонымен қатар олар әртүрлі тағамның басты құрамы болып табылады. Ал біз бүгін оның адам денсаулығына пайдасы туралы айтамыз.
Жариялаған Дауыл   Категориясы: Ас дайындау

Күрең шай

Қазақ дастарқандағы шайдың орны өз алдына бір төбе. Шай ішу қазақ халқының өмірінде өте байырғы дәстүр - салтымен ұштасып жатыр.
Жариялаған Дауыл   Категориясы: Ас дайындау / Бұл қызықты
Үздік мақалалар
Білімділер жаңалықтары

Өз пікіріңді білдір
Қандай мақалаларды көбірек енгізген жөн?
Сайтта кім бар
Барлығы: 9
Қолданушылар: 0
Қонақтар: 9
Роботтар: 1
Соңғы пікірлер
Ілмек сөздер
Сайт статистикасы
Яндекс.Метрика