ойын сауық отауы
Баклажан икрасы
11.09.2016 7 487 0 Дауыл

Баклажан икрасы

Ас дайындау
Баклажан - 2кг
Қызанақ – 1, 5 кг
Бұрыш (тәтті) – 1 кг
Сәбіз – 700 гр
Бұрыш (ащы) – 2шт
Пияз – 1 кг


Бұл салат қыстық салат түрі болып есептеледі, сондықтан мөлшерін өз қалауыңызша өлшеп алуыңызға болады.
Баклажанды майда төртбұрышты етіп тураймыз да 4 - 5 қасық тұз салып, мұздай суға салып қоямыз, 40 минуттай тұруы қажет.
Қызанақтың қабығынан ажырату үшін, сыртынан төрт бөлікке бөлінетіндей жұқалап кесіңіз де үстінен қайнап тұрған ыстық суды құйып біраз уақытқа қалдырыңыз. Қабығынан ажыратып алған соң төртбұрышты етіп тураңыз. Пиязды, бұрышты, ашты бұрышты да төртбұрышты етіп тураймыз. Сәбізді майда ұзынша теркадан өткіземіз.
40 минуттан соң баклажанды тұзды судан шығарып мұздай сумен жуып, суын сығып аламыз. Қазан немесе шұңғылдау табаға жеткілікті мөлшерден май құйып, қазақ қызғаннан соң баклажанды салып қуырамыз, қуырылып болғаннан соң үлкенірек кастрөлге саламыз (ыдыстың үлкендеу болғаны дұрыс өйткені барлық қуырылғандарды сол ыдысқа салып қайнату үшін).
Қуырылған баклажанды алған соң артынан аздап май құйып, пиязды қуырамыз, пияз сарғыш болып қуырылған кезінде оны да баклажанның үстіне кастрөлге түсіріп аламыз да, аздап май құйып сәбізді қуырамыз, жұмсарған соң оны да кастрөлге саламыз да, аздап май құйып бұрышты қуырамыз, дайын болған соң бұрышты да кастрөлге түсіріп аламыз. Соңынан қызанақты май құймай қайнатамыз, қызанақ қайнаған соң қуырылғандардың үстіне құямыз.
Кастрөлді отқа қойып, 2 қасық тұз, 1 қасық шекер ашты бұрышты салып 40 - 50 минуттай жай отта қайнатамыз. Дайын болуға 5 - 10 минут қалғанда 9 %- тік уксустан 2 шай қасық құямыз. Салат дайын жаба беруге болады.

Егер сіздің де түрлі рецептеріңіз болса бөлісе отырыңыз, пікір қалдыру жолына жазып қалдырыңыз, сайтта жарияланатын болады.

Баклажан қосылған қыстық салат (Салат "Пятерочка") Баклажан қосылған қыстық салат (Салат "Пятерочка")
"Қыстың қамын жаз ойла» - деген аталы сөзге құлақ асатын апа - әпкелеріміз қытымыр қыстың дайындығына кірісіп кеткен де болар. Әр үйден табыла
Баклажанды қызанақ сөлінде пісіру. (қыз мезгіліне дайындық) Баклажанды қызанақ сөлінде пісіру. (қыз мезгіліне
Баялдыны турап, тұзды суға салып қойыңыз, аштысын кетіру үшін 30 минуттай тұрсын. Сонан соң салқын сумен жақсылап жуып жіберіңіз. Баклажанды
Баклажан салаты Баклажан салаты
Баклажанды ортасынан екіге бөлеміз де ұзынша етіп тураймыз
Тез дайындалатын салат түрлері Тез дайындалатын салат түрлері
Қырыққабатты ұзынша етіп майдалап тураймыз,
Десятка. Баклажаннан жасалған салат Десятка. Баклажаннан жасалған салат
Барлық көкөністерден 10 данасын алып, жуып-тазалау қажет. Түбін, бас жағын кесіп алып тастаңыз да барлығын ірі етіп тураңыз. Егер пияз ірі болса 4
Лечо салаты Лечо салаты
Ең алдымен көкөністерді жуып тазалап алыңыз. Қызанақтан сок дайындап алыңыз. Сәбізді ұзынша етіп теркадан өткізіңіз, пиязды, бұрышты ірі төртбұрыш
Пікірлер (0)
Пікір білдіру
Ақпарат
Қонақ,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
×