ойын сауық отауы
Котлет
26.10.2016 5 093 0 Дауыл

Котлет

Ас дайындау
Тартылған ет (фарш) – 200 гр
Жұмыртқа – 1 бас
Пияз – 1 бас (орташа)
Нан – 1 бөлік
Сүт – 100 мл
Тұз – жарты шай қасық
Шекер – жарты шай қасық
Қара бұрыш – қалауыңызша
Ұн (фарштың сыртын аунату үшін)
Сұйық май (қуыру үшін)


▪ Ең алдымен нанды майдалап турап сүтке салып жібітіп қою керек.
▪ Пиязды қабығынан тазалап жуып алып, төртбұрышты етіп майдалап турайды.
▪ Барлығын үлкен табаққа салып араластыру керек (тартылған ет, пияз, жұмыртқа, тұз, шекер, қара бұрыш, сүтке езілген нан).
▪ Дайын болған езбені майда бөліктерге бөліп, дөңгелек күлшелер жасайды.
▪ Табаның ішіне 1 қасық май құйып қызған соң майда дөңгелектерді ұнға аунатып алып, табаға салып қуырады. Бір бетін 3 минут екінші бетін 3 минут.
▪ Барлығын қуырып біткен соң табаның ішіне тамақ құятын ожаумен бір ожау су құйып котлеттерді салып 20 минут жай отта және пісіреді.
Ескерту Әр қуырған сайын 1 қасық май құйып отырады.
Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы) Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы)
Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы) Күрішті жуып алыңыз, қайнап тұрған ыстық су құйып 5-7 минутқа қалдырыңыз. Фаршты үлкендеу ыдысқа салыңыз,
Тартылған ет пен күріштен жасалған сорпа (Суп с фрикадельками) Тартылған ет пен күріштен жасалған сорпа (Суп с
Картопты, сәбізді, қабығынан ажыратып, тазалап жуып алыңыз. Картопты сорпаға турағандай төртбұрышты етіп тураңыз, сәбізді дөңгелектеп жұқалап тураңыз.
Ет қосып пісірілген бәліш Ет қосып пісірілген бәліш
Үлкен ыдысқа сары майды ерітіп салыңыз, қаймақ, жұмыртқа, тұз салып араластырыңыз.
Қарапайым дәмді салат Қарапайым дәмді салат
Жұмыртқаның барлығын жарып араластырып, табаға аздап май құйып жұмыртқаны төрт бөліп қуырып алыңыз.
Қуырылған қырыққабатты (капуста) қамырға орап пісіру Қуырылған қырыққабатты (капуста) қамырға орап
Ең алдымен көкөністерді тазалап, тез пісетіндей майдалау етіп турап, табаға май құйып 2-3 минут қуырып отты жай басып 10-15 минут бұқтырып қойыңыз.
Орама нан немесе ханым Орама нан немесе ханым
Ең алдымен қамырды илеп дайындап қою қажет. Үлкен ыдысқа ұнды електен өткізіңіз, бөлек ыдысқа жұмыртқаны жарып тұз салып суды құйып дайындап
Бәліш (пирожки) Бәліш (пирожки)
Сүтті жай отта қойып жылытып алу керек. Жылы сүтке шекер, ашытқы, тұз, сұйық майды құйып араластырыңыз. Ұнды електен өткізіп салып жұмсақ етіп қамыр
Сиыр қабырғасын пеште пісіру Сиыр қабырғасын пеште пісіру
Сиыр қабырғасын пеште пісіру (ребрышки в духовке)
Фаршталған бұрыш (фаршированный перец) Фаршталған бұрыш (фаршированный перец)
Алдымен бұрышты жуып тазалап түп жағын кесіп, ішін тазалап алыңыз.

Пікірлер (0)
Пікір білдіру
Пікір білдіру
код көрінбесе қайта басыңыз