ойын сауық отауы
Наполеон торты
05.11.2019 1 718 0 Дауыл

Наполеон торты

Ас дайындау
Қамырына
Сүт – 200 мл
Сары май – 200 гр
Жұмыртқа – 1 бас
Шекер – 1 ас қасық
Тұз – бір шым - шым
Сода – жарты шай қасық
Ұн – 500 гр


Қамырды дайындау тәсілі
Үлкен табаққа сүтті құйыңыз, жұмыртқа, тұз, шекерді салып араластырыңыз да ұнның жартысын салып қасықпен қою болғанша араластырыңыз содан соң соданы салыңыз (соданың дәмі шығып кеспес үшін уксуспен араластырып барып салыңыз). Сары майды қамырдың үстіне құйыңыз (сары майды алдын ала ерітіп қойған жөн) ұнның қалғанын салып жұмсақ етіп қамыр илеңіз. Қамыр жұмсақтау болуы қажет. Содан соң қамырды тоңазытқышқа 2 сағатқа салып қою керек. Екі сағаттан соң қамырды майда бөліктерге бөліп, жұп-жұқа етіп жайыңыз, қамырдың үстінен дөңгелек зат қойып шетіндегі артығын кесіп алған дұрыс. Сонда бәрінің өлшемі бірдей болып шығады. Жұқа қамырдың бетін шанышқымен тесіп шығыңыз, тегіс болып тұруы үшін.

Крем
Сүт – 0, 5 л (жарты литр)
Жұмыртқа – 2 бас
Шекер – 200 гр
Ванильді қант – 1 қалта
Ұн – 1 - 2 қасық
Сары май – 30 гр
Қаймақ 35 % – 200 мл


Кремді дайындау тәсілі
Жұмыртқаны, ванильді қантты, шекерді және ұнды жақсылап араластырамыз.
Дайын болған қоймалжыңның үстінен ыстық сүтті құю қажет ол үшін сүтті аздап - аздап құю керек және араластырып тұру керек жұмыртқа пісіп қалмас үшін. Барлығын жақсылап араластырып алған соң жай отта қозғап тұрып пісіреді, түбіне жабыспау үшін үнемі қозғап тұру керек. Крем қоюланған уақта оттан түсіріп, сары майды араластырып салқын жерге шығару керек. Ең соңынан қаймақты араластырыңыз.
Әр күлшенің арасына кремді жағып, 12 сағатқа салқын жерге шығарып қойыңыз. Ең соңынан күлшелердің қалғанын майдалап үгітіп торттың сыртын әсемдеп шығыңыз. Торт сонымен дайын болады.

Торт Наполеон 2 қарау
Чак - чак Чак - чак
Чак - чак рецепті. Ұн – 200 гр Жұмыртқа – 2 бас Тұз – шай қасық ұшымен Сода – шай қасық ұшымен
Бауырсақ Бауырсақ
Үлкендеу табаққа шекерді ашытқыны салып үстіне сүтті жылытып құйыңыз да 10 минтуқа қалдырыңыз.
Қаттама нан Қаттама нан
Ұнды електен өткізіп алыңыз. Жылы суға сұйық май, тұз, шекер, ашытқыны салып жұмсақтау етіп қамыр илеңіз.
Қаттама Қаттама
Үлкендеу табаққа ұнды елеп аламыз, тұзды суды ұнның үстіне құйып жұмсақтау етіп қамыр илейміз. Қамырды 5 - 10 минутқа қалдырамыз.
Ет қосып пісірілген бәліш Ет қосып пісірілген бәліш
Үлкен ыдысқа сары майды ерітіп салыңыз, қаймақ, жұмыртқа, тұз салып араластырыңыз.
Наполеон торты Наполеон торты
Екі жұмыртқаны жарып үстіне тұз, сірке қышқылы және суды құйып жақсылап араластырып тоңазытқышқа салып қоямыз.
Алма қосылған бәліш (пирог) Алма қосылған бәліш (пирог)
Алма пирогы Ең алдымен ұнды елгезермен елеп алыңыз да тоңазытқышта тұрған сары майды майдалап кесіп ұнмен араластырыңыз, жақсылап араластырып алған
Бәліш (пирожки) Бәліш (пирожки)
Сүтті жай отта қойып жылытып алу керек. Жылы сүтке шекер, ашытқы, тұз, сұйық майды құйып араластырыңыз. Ұнды електен өткізіп салып жұмсақ етіп қамыр
Тәтті тоқаш (булочка) Тәтті тоқаш (булочка)
Майды табаға салып жай отта ерітіп алыңыз, от жай басылып тұрған күйінде сүтті құйыңыз, жұмыртқаны салыңыз, тұзды, шекерді салыңыз.

Пікірлер (0)
Пікір білдіру
Пікір білдіру
код көрінбесе қайта басыңыз