ойын сауық отауы
Картоп қосылған варениктер
20.12.2016 1 833 0 Дауыл

Картоп қосылған варениктер

Ас дайындау
Қамырына
Ұн – 500 гр
Жұмыртқа – 1 бас
Тұз – 1 шай қасық
Су – 200 миллилитр


Қамыр ішіне салуға:
Картошка – 500 грамм
Пияз – 400 грамм
Сұйық май – 100 грамм
Тұз - қалауыңызша
Қара бұрыш - қалауыңызша


Картопты қайнатып пісіріп алу қажет. Қабығынан тазалап езбе дайындаңыз. Пиязды майдалап турап, майға қуырып алыңыз. Картоп езбесімен қуырылған пияз екеуін араластырыңыз, дәміне қарай тұз, қара бұрыш салыңыз.
Ең алдымен су, тұз, жұмыртқаны араластырып алыңыз, ұнды електен өткізіп, қаттылау қамыр илеңіз. Қамырды 15 - 20 минуттай демалдырып қойыңыз.
Қамырды жұқалау етіп жайыңыз, төртбұрышты етіп кесуге болады немесе дөңгелек етіп оюға да болады.
Қамыр ішіне картоп езбесінен дайындалған фаршты салып түйіңіз. Түйілген қамырлардың астына аздап ұн сеуіп қойыңыз, жабысып қалмас үшін.
Қазанға 3 литрдей су құйып қайнатып, 1 шай қасық тұз салып, қайнап тұрған суда 8 минуттай пісіріңіз. Қозғап қойыңыз, түбіне жабысып қалмасын. Піскен вареникті қаймақпен ұсынсаңыз болады немесе бетіне қуырылған пияз салуға болады.
Асыңыз дәмді болсын!

Суретімен қарау

Дайындаған: Асыл

Өзіңіздің тағам рецептіңізбен бөлісуге болады, ол үшін сайтқа кіріп енгізуге болады немесе поштаға хат жолдаңыңызға болады.
Тартылған ет пен күріштен жасалған сорпа (Суп с фрикадельками) Тартылған ет пен күріштен жасалған сорпа (Суп с
Картопты, сәбізді, қабығынан ажыратып, тазалап жуып алыңыз. Картопты сорпаға турағандай төртбұрышты етіп тураңыз, сәбізді дөңгелектеп жұқалап тураңыз.
Ет қосып пісірілген бәліш Ет қосып пісірілген бәліш
Үлкен ыдысқа сары майды ерітіп салыңыз, қаймақ, жұмыртқа, тұз салып араластырыңыз.
Самса Самса
Етті, құйрық майды майдалап төртбұрышты етіп турап, тұз қара бұрыш қосып араластырады.
Картоп езбесі қосылған нан Картоп езбесі қосылған нан
Үлкендеу табаққа жылы сүтті құйыңыз үстіне картоп езбесін салып араластырыңыз.
Қуырылған қырыққабатты (капуста) қамырға орап пісіру Қуырылған қырыққабатты (капуста) қамырға орап
Ең алдымен көкөністерді тазалап, тез пісетіндей майдалау етіп турап, табаға май құйып 2-3 минут қуырып отты жай басып 10-15 минут бұқтырып қойыңыз.
Орама нан немесе ханым Орама нан немесе ханым
Ең алдымен қамырды илеп дайындап қою қажет. Үлкен ыдысқа ұнды електен өткізіңіз, бөлек ыдысқа жұмыртқаны жарып тұз салып суды құйып дайындап
Алма қосылған бәліш (пирог) Алма қосылған бәліш (пирог)
Алма пирогы Ең алдымен ұнды елгезермен елеп алыңыз да тоңазытқышта тұрған сары майды майдалап кесіп ұнмен араластырыңыз, жақсылап араластырып алған
Картоп пен ірімшік салаты (Салат диер) Картоп пен ірімшік салаты (Салат диер)
Бұл салатты дайындау үшін жұмыртқаны қайнатып пісіріп алу керек, картопты майға қуырып алу керек (картошка фри).
Бәліш (пирожки) Бәліш (пирожки)
Сүтті жай отта қойып жылытып алу керек. Жылы сүтке шекер, ашытқы, тұз, сұйық майды құйып араластырыңыз. Ұнды електен өткізіп салып жұмсақ етіп қамыр

Пікірлер (0)
Пікір білдіру
Пікір білдіру
код көрінбесе қайта басыңыз