Ойын сауық отауы


Қиярдан әзірленген ащы салат (қыс мезгіліне дайындық)

Қиярдан әзірленген ащы салат қыс мезгіліне дайындық
Қатты пісіп кеткен қиярды тастамай, қыс мезгіліне сақтауға ащы салат түрін әзірлеуге болады. Ол үшін қиярдың жұмсақ жері яғни ортасын ойып алып тастау керек.
Ол үшін бізге керек көкөністер:
Жуып тазалап өзегінен ажыратылып қойған қияр – 3 кг
Болгар бұрышы – 1 кг
Пияз – 0, 5 кг
Сәбіз – 1 кг
Сарымсақ – 3 бас
Ащы (аджика) – 250 гр
Тұз – 2 ас қасық
Шекер – 7 - 9 ас қасық
Сұйық май – 100 гр
Сірке қышқылы (уксус) 9 % - 120 гр
Су – 200 гр
Жасалуы:

Көкөністерді жуып - тазалап бәрін ұзынша етіп турау қажет.
Сарымсақты майдалап турау немесе езу. Үлкен ыдысқа бәрін араластыру көкөністерді түгел салу. Дәмдеуіштерді қосу (тұз, шекер, сұйық май, ащы (аджика), сірке қышқылы, 1 стакан қайнаған су). Жақсылап араластырып жарты сағатқа қалдыру сөлі шыққанша. Стерилденген банкаларға салу, қақпағын жабу. Кастрөлге қалыңдау мата төсеп банкаларды салу су құйып, банканы сыртынан 20 минут қайнату керек. Сонан соң банкаларды бұрағышпен бұрап жауып, төңкеріп жылы орамал жауып қою.
Дайындаған: Жайна
Қиярдан әзірленген ащы салат (қыс мезгіліне дайындық). жүктеу
Материал рейтингісі:
барлық дауыс бергендер: 1
Басқа жаңалықтарды оқу:
Пікір білдіру
* = міндетті түрде толтырылуы тиіс
Жартылай қою Қисық мәтін Асты сызылған мәтін Сызылған мәтін | Сол жағына қою Ортасына Оң жағына қою | Смайликтер қою Түсті таңдау | Жасырын мәтін Үзінді қою Таңдалған мәтінді транслитерациядан кирилицаға ауыстыру Спойлер қою
Қауіпсіздік коды :

Қауіпсіздік кодын көрсету үшін осы суретті қосыңыз
код көрінбесе қайта басыңыз


Үздік мақалалар
Білімділер жаңалықтары

Өз пікіріңді білдір
Қандай мақалаларды көбірек енгізген жөн?
Сайтта кім бар
Барлығы: 17
Қолданушылар: 0
Қонақтар: 17
Роботтар: 2
Соңғы пікірлер
Ілмек сөздер
Сайт статистикасы
Яндекс.Метрика