ойын сауық отауы
Балық қуыру
12.03.2020 3 246 0 Дауыл

Балық қуыру

Ас дайындау
Балық қуыру
Балық – 1 кг
Сүт – жарты пияла
Ұн – 2 ас қасық
Жұмыртқа – 1 дана
Тұз – (қалауыңызша)
Сұйық май – 0,5 л (балықты қуыру үшін)

Балықты тазалап, жуып алыңыз, кішірек бөліктерге бөліңіз де тұз сеуіп 5 минутқа қалдырыңыз.
Сүт, ұн, жұмыртқа, тұзды араластырып қоймалжың жасап алыңыз.
Балыққа қоймалжыңды құйып, 5 - 10 минутқа қалдырыңыз.
Соңынан табаға май құйып қуырыңыз, отты жай қойып қуырған дұрыс, әйтпесе сырты тез қызарады да іші піспей қалуы мүмкін.
Дайындаған: Жадыра
Тауық етін дәмді етіп пісіру Тауық етін дәмді етіп пісіру
Ең алдымен тауық етін жуып, кептіріп алған соң маринадтау керек.
Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы) Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы)
Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы) Күрішті жуып алыңыз, қайнап тұрған ыстық су құйып 5-7 минутқа қалдырыңыз. Фаршты үлкендеу ыдысқа салыңыз,
Қарапайым дәмді салат Қарапайым дәмді салат
Жұмыртқаның барлығын жарып араластырып, табаға аздап май құйып жұмыртқаны төрт бөліп қуырып алыңыз.
Қуырылған ет пен қияр салаты (Огурцы с мясом) Қуырылған ет пен қияр салаты (Огурцы с мясом)
Қиярды жуып тазалап алған соң, ортасынан екіге бөліп, ұзынынан тағы 2 - 3 - ке бөліңіз. Ұзынша ірі етіп турау керек. Тұз сеуіп араластырып қойыңыз.
Тауық етін пеште пісіру Тауық етін пеште пісіру
Тауықтың екі сан етін жуып алған соң кептіріп 6-7 бөліктерге бөліп алыңыз. Қалауыңызша тұз сеуіп қойыңыз.
Қуырылған қырыққабатты (капуста) қамырға орап пісіру Қуырылған қырыққабатты (капуста) қамырға орап
Ең алдымен көкөністерді тазалап, тез пісетіндей майдалау етіп турап, табаға май құйып 2-3 минут қуырып отты жай басып 10-15 минут бұқтырып қойыңыз.
Қызылша мен балық салаты Қызылша мен балық салаты
Ең алдымен қызылша, картоп, сәбіз, жұмыртқаны қайнатып пісіріп алу керек.
Жұқа құймақша, Блинчики Жұқа құймақша, Блинчики
Шикі сүтті отқа қойып аздап жылытып алыңыз. Жұмыртқаны, шекерді, тұзды, соданы салып бөлек ыдысқа әбден араластырып алыңыз.
Күрішпен еттен жасалған тағам, Ганфан. Күрішпен еттен жасалған тағам, Ганфан.
Күріш – 200 гр Ет – 150 - 200 гр Пияз – 1 бас Болгар бұрышы – 2 бас (қызыл, көк)

Пікірлер (0)
Пікір білдіру
Пікір білдіру
код көрінбесе қайта басыңыз