Бауырдан дайындалған құймақ (оладьи)
Толық оқу
Бауырды еттартқыштан өткізіп алыңыз, пиязды да өткізіп алыңыз. Күрішті қайнатып, жартылай пісіріп алыңыз....
Құлпынай тосабы
Толық оқу
Құлпынай вареньесі. Құлпынайды тазалап жуып, езілгендерін алып тастау қажет....
Шипалы жеміс - шие
Толық оқу
Қанды сұйылтып тазалайтын шие, бауыр мен өтті де тазалайды. Зерттеушілердің айтуы бойынша күніне жиырма дана шие жеу, бір аспирин дәрісін ішкенмен бірдей...
Жұмыртқаның пайдасы
Толық оқу
Жұмыртқа – арзан әрі пайдалы тағам. Оны дайындаудың көптеген түрлері бар. Сонымен қатар олар әртүрлі тағамның басты құрамы болып табылады. Ал біз бүгін оның адам денсаулығына...
Күрең шай
Толық оқу
Қазақ дастарқандағы шайдың орны өз алдына бір төбе. Шай ішу қазақ халқының өмірінде өте байырғы дәстүр - салтымен ұштасып жатыр....
Қаттама
Толық оқу
Үлкендеу табаққа ұнды елеп аламыз, тұзды суды ұнның үстіне құйып жұмсақтау етіп қамыр илейміз. Қамырды 5 - 10 минутқа қалдырамыз....
Айран қосылған пирог
Толық оқу
Үлкендеу табақ алыңыз, 2 жұмыртқаны жарып салыңыз, шекерді салыңыз, миксермен жақсылап араластырыңыз....
Тартылған ет пен күріштен жасалған сорпа (Суп с фрикадельками)
Толық оқу
Картопты, сәбізді, қабығынан ажыратып, тазалап жуып алыңыз. Картопты сорпаға турағандай төртбұрышты етіп тураңыз, сәбізді дөңгелектеп жұқалап тураңыз....
Тұздалған қияр мен саңырауқұлақ қосылған салат
Толық оқу
Картопты қайнатып пісіріп алу керек. Картопты жұқалап турап майға қуырып алуға да болады....