Білімділер поралы

Бутербродтар дайындау технологиясы

Сабақтың тақырыбы: Бутербродтар дайындау технологиясы
Білімділік: Оқушыларға бутерброд туралы түсінік беру, бутерброд түрлерін таныстыру.
Дамытушылық: Оқушылардың өз бетімен тағам түрлерін жасай білуін және аспаздық қабілетін дамыту.
Тәрбиелік: Қыз баланы ас мәзірін дайындау кезінде тиянақты, ұқыпты таза жұмыстануға тәрбиелеу.
Көрнекіліктер: Кесте, суреттер, сөзжұмбақ.
Керекті құрал - жабдықтар: Тақтай, пышақ, тәрелкелер.
Бутерброд жасауға арналған азық - түліктер.
Сабақтың әдісі: көрсету, түсіндіру
Сабақтың түрі: аралас сабақ

Сабақтың барысы: І. Ұйымдастыру кезеңі
А) сыныпты түгелдеу
Ә) назарын сабаққа аудару

ІІ. Жаңа сабақ
Нанды турау үшін арнайы талшықтар (аралар) және нан турағыштарды пайдаланылады. Бутербродтағы нан тілімдерінің қалыңдығы - 10 - 15мм. Нан тілімдері бір қалдықта болуы тиіс. Қара наннан майлы қазы, жая салынған бутербродтар дайындалады. Бутербродтарды жасылшамен, жидектермен безендіреді де, оларды бір қабат етіп орналастырып, тәрелкелерге немесе сервиз тәрелкелеріне салып беріледі. Сендвичтерді шанышқының және пышақтың көмегі мен жейді, қанепені кішкене семсер - таяқшаларымен алып жейді. Қанапе – кішкентай тіскебасар бутерброд түрі.
Бутерброд салқын тағамдарға жатады. Оларды таңғы, түскі, кешкі асқа тез дайындауға болады. Бутерброд екі топқа бөлінеді: жай бутерброд және орама бутерброд.
Дайын (Қанапе) бутербродтарының сапасына қойылатын талаптар:
- бутербродтар жеу алдында ғана дайындалуы тиіс;
- бутерброд құрамындағы азықтар жасаң (свежий) болуы тиіс;
- нан үзімдерінің қалыңдығы 0, 5 - 1см болуы қажет;
- нан азықтармен түгел жабылған болуы қажет;
- бутербродтардың дәмі, түсі және иісі қолданылған азықтарға сәйкес болуы тиіс;
- бутербродтардың тоңазытқышта сақталу мерзімі 4 - 8 градус мөлшерінде 3 сағаттан аспағаны жөн;
- көкөністерді турамастан бұрын алғашқы өңдеуден өткізу қажет;
- нан, шикі - көкөністер турау кезінде әрқайсысына арнаулы тақтайшалар пайдаланады. Қолданылған қоспаға байланысты бутербродтар былай бөлінеді:
• еттен жасалған;
• балықтан жасалған;
• сүттен жасалған;
• көкөністен жасалған;
• жемістен жасалған;
Өңдеу тәсіліне байланысты бутербродтарды салқын, ыстық деп топтауға болады.
Бутербродтардың негізгі түрлері:
• ашық (азық көрініп тұрады);
• жабық (сэндвичтер);
тіске басар басытқы (3х3см мөлшерлі канапе), оның түйірлері
Бутербродтар дайындау технологиясы жүктеу
Материал рейтингісі:
  • 0
барлық дауыс бергендер: 0
Басқа жаңалықтарды оқу:
Ақпарат
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
Үздік жаңалықтар
Жаңалықтар бөлімі
Соңғы пікірлер
  • ramuk_b
    Жазған: ramuk_b
  • aiboll
    Жазған: aiboll
    Мына жаңалықта: Эвфемизм мен дисфемизм
  • aiboll
    Жазған: aiboll
    Мына жаңалықта: Адам және табиғат
  • Қамқа
    Жазған: Қамқа
    Мына жаңалықта: Менің Елбасым
  • aiboll
    Жазған: aiboll
    Мына жаңалықта: Қыс қызығы
  • jami
    Жазған: jami
    Мына жаңалықта: Су. Судың қасиеті
  • Кирбасова Асыл
    Мына жаңалықта: Ұл бала мен қыз бала
  • aiboll
    Жазған: aiboll
    Мына жаңалықта: Қауын мен қарбыз
  • aiboll
    Жазған: aiboll
  • aiboll
    Жазған: aiboll
Загрузка...
Өз пікіріңді білдір
Білімділер порталына қандай бөлім жетіспейді?
Интернет дүкен (магазин)
Хабарландыру тақтасы
Онлайн оқыту бөлімі
форум
Тестілеу орталығы
Сайтта кім бар
Барлығы: 30
Қолданушылар: 1
Қонақтар: 29
Роботтар: 2
Айгерім Рашидова
Ілмек сөздер
Сайт статистикасы
Яндекс.Метрика