Судың диссоциациялануы. Сутектік көрсеткіш
Қысқа мерзімді сабақ жоспары
Химия пәнінен сабақ жоспары
Химия 10 - сынып
Сабақ тақырыбы: §3. 4 Судың диссоциациялануы. Сутектік көрсеткіш
Жалпы мақсат: Ерітіндінің ортасы, сутек және гидроксид иондардың концентрациясы туралы түсіну
Сілтеме: 1. Мұғалімдерге арналған нұсқаулық
2. Химия оқулығы 10 - сынып. Н. Нұрахметов, Қ. Бекішев,
3. Н. Заграничная
Оқушылар үшін оқу нәтижелері: 1. Судың иондарға диссоциациялануы
2. Ерітінділер ортасы
3. Сутектік көрсеткіш, индикаторлар өзгерісі
Негізгі идеялар: Күнделікті тұрмыста азық – түлік ретінде қолданылатын көкөністер мен жемістер шырындарының рН мәнін анықтау жайлы мағлұмат беру арқылы сабаққа қызығушылығын арттыру.
Сабақта қолданылатын материалдар: 1. А - 4
2. Стикерлер
3. Оқулық
4. Жетондар
5. Электронды оқулық
Оқыту әдістері: Жаңа әдістер
АКТ
СТО
Оқыту үшін бағалау
Дерек көздері: Газет – журнал материалдары
1. Оқушыларға психологиялық ақуал туғызу 1. Ұйымдастыру
2. Алғашқы қадам (үй тапсырмасын тексеру)
3. «Лездік тапсырма» (сұрақ - жауап)
4. Біліктілік сайысы (тапсырманы жеке орындау)
5. Алғырлық кілті (оқулықпен жұмыс)
6. «Сергіту сәті»
7. «Шешуші сәт» (тестпен жұмыс)
ІІ Үй жұмысы
Түз ерітінділер мен балқымалардың электролизі
ІІ. Алғашқы қадам
(үй тапсырмасын тексеру)
1. Электролиз әдісімен ашылған элементтер
2. Электролиз дегеніміз не?
3. Металдар мен ерітінділер электр тогын өткізуі
4. Электролиз жүргізетін құрылғы
5. Анодпен катодта жүретін процестер
Сәйкестендіру тесті
Мұнайлы ауданы, №5 орта мектептің
химия пәні мұғалімі Сауытбаева
Сулушаш Калдыбаевна
Судың диссоциациялануы. Сутектік көрсеткіш. жүктеу
Химия пәнінен сабақ жоспары
Химия 10 - сынып
Сабақ тақырыбы: §3. 4 Судың диссоциациялануы. Сутектік көрсеткіш
Жалпы мақсат: Ерітіндінің ортасы, сутек және гидроксид иондардың концентрациясы туралы түсіну
Сілтеме: 1. Мұғалімдерге арналған нұсқаулық
2. Химия оқулығы 10 - сынып. Н. Нұрахметов, Қ. Бекішев,
3. Н. Заграничная
Оқушылар үшін оқу нәтижелері: 1. Судың иондарға диссоциациялануы
2. Ерітінділер ортасы
3. Сутектік көрсеткіш, индикаторлар өзгерісі
Негізгі идеялар: Күнделікті тұрмыста азық – түлік ретінде қолданылатын көкөністер мен жемістер шырындарының рН мәнін анықтау жайлы мағлұмат беру арқылы сабаққа қызығушылығын арттыру.
Сабақта қолданылатын материалдар: 1. А - 4
2. Стикерлер
3. Оқулық
4. Жетондар
5. Электронды оқулық
Оқыту әдістері: Жаңа әдістер
АКТ
СТО
Оқыту үшін бағалау
Дерек көздері: Газет – журнал материалдары
1. Оқушыларға психологиялық ақуал туғызу 1. Ұйымдастыру
2. Алғашқы қадам (үй тапсырмасын тексеру)
3. «Лездік тапсырма» (сұрақ - жауап)
4. Біліктілік сайысы (тапсырманы жеке орындау)
5. Алғырлық кілті (оқулықпен жұмыс)
6. «Сергіту сәті»
7. «Шешуші сәт» (тестпен жұмыс)
ІІ Үй жұмысы
Түз ерітінділер мен балқымалардың электролизі
ІІ. Алғашқы қадам
(үй тапсырмасын тексеру)
1. Электролиз әдісімен ашылған элементтер
2. Электролиз дегеніміз не?
3. Металдар мен ерітінділер электр тогын өткізуі
4. Электролиз жүргізетін құрылғы
5. Анодпен катодта жүретін процестер
Сәйкестендіру тесті
Мұнайлы ауданы, №5 орта мектептің
химия пәні мұғалімі Сауытбаева
Сулушаш Калдыбаевна
Судың диссоциациялануы. Сутектік көрсеткіш. жүктеу
Жаңалықтар
Мұхтар Әуезов "Әке арманы"
Бастауыш сынып мұғалімінің әдебиеттік оқу пәнінен қысқа мерзімді жоспары Мұхтар Әуезов "Әке арманы"
Химиядан күнделікті сабақ жоспары 11 сынып
Көмірсутектер туындысы – спирттер туралы білімді қалыптастыру спирттер қасиетіне функционалдық топтардың әсерін түсіндіру құрылысы, қорытынды жасай білу, спирттердің физикалық қасиетіне сутектік байланыстың әсерін түсіндіре білу
Таза судың болашағы
Ақсу қаласы, Евгеньевка ауылы, Ю Гагарин атындағы орта мектебінің 8 сынып оқушысы Сулаймонова Дилноза
Тұздар гидролизі
Семей қаласы, "Т.Аманов атындағы №16 жалпы орта білім беретін мектеп"КММ - де химия пәні мұғалімі Кәмелбекқызы Гүлдар
Пікірлер (0)
Ақпарат
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.