Бізбен байланыс
kum2017@yandex.ru
WhatsApp: +7 705 241 87 47


Бутербродтар дайындау технологиясы

28 қараша 2018, Сәрсенбі
Категориясы: Технология
Сабақтың тақырыбы: Бутербродтар дайындау технологиясы
Білімділік: Оқушыларға бутерброд туралы түсінік беру, бутерброд түрлерін таныстыру.
Дамытушылық: Оқушылардың өз бетімен тағам түрлерін жасай білуін және аспаздық қабілетін дамыту.
Тәрбиелік: Қыз баланы ас мәзірін дайындау кезінде тиянақты, ұқыпты таза жұмыстануға тәрбиелеу.
Көрнекіліктер: Кесте, суреттер, сөзжұмбақ.
Керекті құрал - жабдықтар: Тақтай, пышақ, тәрелкелер.
Бутерброд жасауға арналған азық - түліктер.
Сабақтың әдісі: көрсету, түсіндіру
Сабақтың түрі: аралас сабақ

Сабақтың барысы: І. Ұйымдастыру кезеңі
А) сыныпты түгелдеу
Ә) назарын сабаққа аудару

ІІ. Жаңа сабақ
Нанды турау үшін арнайы талшықтар (аралар) және нан турағыштарды пайдаланылады. Бутербродтағы нан тілімдерінің қалыңдығы - 10 - 15мм. Нан тілімдері бір қалдықта болуы тиіс. Қара наннан майлы қазы, жая салынған бутербродтар дайындалады. Бутербродтарды жасылшамен, жидектермен безендіреді де, оларды бір қабат етіп орналастырып, тәрелкелерге немесе сервиз тәрелкелеріне салып беріледі. Сендвичтерді шанышқының және пышақтың көмегі мен жейді, қанепені кішкене семсер - таяқшаларымен алып жейді. Қанапе – кішкентай тіскебасар бутерброд түрі.
Бутерброд салқын тағамдарға жатады. Оларды таңғы, түскі, кешкі асқа тез дайындауға болады. Бутерброд екі топқа бөлінеді: жай бутерброд және орама бутерброд.
Дайын (Қанапе) бутербродтарының сапасына қойылатын талаптар:
- бутербродтар жеу алдында ғана дайындалуы тиіс;
- бутерброд құрамындағы азықтар жасаң (свежий) болуы тиіс;
- нан үзімдерінің қалыңдығы 0, 5 - 1см болуы қажет;
- нан азықтармен түгел жабылған болуы қажет;
- бутербродтардың дәмі, түсі және иісі қолданылған азықтарға сәйкес болуы тиіс;
- бутербродтардың тоңазытқышта сақталу мерзімі 4 - 8 градус мөлшерінде 3 сағаттан аспағаны жөн;
- көкөністерді турамастан бұрын алғашқы өңдеуден өткізу қажет;
- нан, шикі - көкөністер турау кезінде әрқайсысына арнаулы тақтайшалар пайдаланады. Қолданылған қоспаға байланысты бутербродтар былай бөлінеді:
• еттен жасалған;
• балықтан жасалған;
• сүттен жасалған;
• көкөністен жасалған;
• жемістен жасалған;
Өңдеу тәсіліне байланысты бутербродтарды салқын, ыстық деп топтауға болады.
Бутербродтардың негізгі түрлері:
• ашық (азық көрініп тұрады);
• жабық (сэндвичтер);
тіске басар басытқы (3х3см мөлшерлі канапе), оның түйірлері
Бутербродтар дайындау технологиясы жүктеу
8 369
0
  • 0
0 дауыс


Жаңалықтар
Бисквит қамырын дайындау технологиясы
Бисквит қамырын дайындау технологиясы
Бисквит қамырының негізін құрайтын тағамдардың өзіндік ерекшеліктерін атаймыз, СТО бағдарламасы арқылы стратегияны пайдалануда ой - қабілеттілігін дамытамыз;
Технология пәні бойынша Күнтізбелік - тақырыптық жоспар 5 - 9 сыныптарға арналған.
Технология пәні бойынша Күнтізбелік - тақырыптық жоспар 5 - 9 сыныптарға арналған.
Технология пәні бойынша Күнтізбелік - тақырыптық жоспар 5 - 9 сыныптарға арналған.
Қазақтың дәстүрлі ет тағамдарын дайындау
Қазақтың дәстүрлі ет тағамдарын дайындау
БҚО, Шыңғырлау ауданы, А. Тихоненко атындағы ОЖББМ технология пәні мұғалімі Измуханова Алтын Бактыгалиевна
Бутербродтар. Бутерброд түрлері
Бутербродтар. Бутерброд түрлері
Технология пәні мұғалімі Жубандыкова Нуржанай
Қой етінен дайындалатын шалаөнімдер
Қой етінен дайындалатын шалаөнімдер
Шала өнімдер - бұл одан әрі өңдеуде керек ететін өнімдер. Дайындау тәсіліне қарай шала өнімдерді: табиғи, нан ұнтағына аунатылған және шабылған деп үшке бөледі. Табиғи порциялы шала өнімдерді ұшаның дәнекер ұлпалары аз жерлерінен кесіп алып, бір
Бутербродтарды жасау (ашық, жабық) шай даярлау
Бутербродтарды жасау (ашық, жабық) шай даярлау
Жабық бутерброд. Нанның қыртысын кесіп алу. Бірнеше қабатқа турау, нанның бір жағына май жағып, ірімшік салу, үстін нанмен жабу. Дайындалған үлкен бутербродты ұзындығы 7 - 8см, ені 5 - 6см етіп, кішкене бутербродқа турау.
Пікірлер (0)
Ақпарат
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
×