Бізбен байланыс
kum2017@yandex.ru
WhatsApp: +7 705 241 87 47


Қышқылдардың жіктелуі, алынуы, химиялық қасиеттері мен қолданылуы (ашық сабақ)

25 қараша 2017, Сенбі
Категориясы: Химия
Тақырыбы: Қышқылдардың жіктелуі, алынуы, химиялық қасиеттері мен қолданылуы (ашық сабақ).
Сабақтың мақсаты:
Білімділік: Қышқылдардың физикалық, химиялық қасиеттері, алынуы және қолданылуы туралы түсінік беріп, білімділік және біліктілік дағдыларын қалыптастыру.
Дамытушылық: ойлау қабілеттерін, танымын, пәнге қызығушылығын арттыру;
Тәрбиелік: Оқушыларды ізденімпаздыққа, топпен және жеке жұмыс істей білуге тәрбиелеу.
Сабақтың түрі: Дәстүрлі
Сабақтың көрнекілігі: слайд, кеспе қағаздары, периодтық кесте
Әдісі: түсіндіру, сұрақ - жауап, есептер шығару.

Сабақтың барысы:
І. Ұйымдастыру
Оқушылармен амандасу. 5Т ережесі

ІІ. Үй тапсырмасын сұрау
а) Оксидтер, алынуы және қасиеттері
б) Түзу ме, қиғаш па?

ІІІ. Жаңа сабақты түсіндіру
Қышқылдар дегеніміз – сутек атомы мен қышқыл қалдығынан тұратын қосылыстар.
Мысалы: HCL, H2SO4, HNO3
Қышқылдардың жіктелуі
1. Оттегі атомына байланысты:
Қышқылдардың физикалық қасиеттері
Қышқылдар – суда жақсы ериді, қышқылтым дәмі бар, күйдіргіш, қышқыл әсерінен лакмус қызарады, метилоранж қызғылт түске боялады.
Алынуы:

№ 6 Шұбарқұдық негізгі мектебі
Пән мұғалімі: Бәкірова Ә.

Қышқылдардың жіктелуі, алынуы, химиялық қасиеттері мен қолданылуы (ашық сабақ). жүктеу
2 719
0
  • 0
0 дауыс


Жаңалықтар
Қышқылдардың жіктелуі, алынуы, химиялық қасиеттері
Қышқылдардың жіктелуі, алынуы, химиялық қасиеттері
Қышқылдар дегеніміз – құрамында металл атомдарымен орын алмастыруға бейім сутек атомдарынан және қышқыл қалдығынан тұратын күрделі заттар. Қышқыл құрамында оттек атомының болу немесе болмауына байланысты.
Сутектің қасиеттері, таралуы, қолданылуы және алынуы
Сутектің қасиеттері, таралуы, қолданылуы және алынуы
Сутегінің ашылу тарихы, қасиеттері, зертханадағы алыну әдісі, өнеркәсіпте алынуы мен қолданылуы туралы білім қалыптастыру. Ой - өрістерін, танымдық, есте сақтау қабілеттерін дамыту.
Қышқылдардың жіктелуі, алынуы және олардың қасиеттері.
Қышқылдардың жіктелуі, алынуы және олардың қасиеттері.
Оқушылардың ой-өрісін, қышқылдардың адам өмірімен байланысы туралы ұғымды кеңейту, химия пәніне қызығушылығын, химиялық тілін, біліктілігін дамыту, шығармашылық қабілетін арттыру.
Майлар
Майлар
Ақтөбе қаласы, Ә.Молдағұлова атындағы Ақтөбе гуманитарлық колледжінің химия пәні оқытушысы Тоқсанбаев Нұрбол Төребайұлы
Қышқылдардың жіктелуі, алыну, қолданылуы
Қышқылдардың жіктелуі, алыну, қолданылуы
Қарағанды облысы, Қарағанды қаласы, Октябрь ауданы №61 жалпы білім беретін орта мектебінің химия пәні мұғалімі: Қызғалдақ Ризабекқызы
Тұздардың жіктелуі. Алынуы. Химиялық қасиеттері. Қолданылуы
Тұздардың жіктелуі. Алынуы. Химиялық қасиеттері. Қолданылуы
Тұздар туралы алған білімдерін толықтыру. Оқушылардың тұздар туралы білімдерін тиянақтау. Тұздардың жіктелуі, құрылымдық формуласын жаза білуге, алыну жолдары мен химиялық қасиеттері туралы түсінік беру.
Пікірлер (0)
Ақпарат
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
×