Ғылыми жұмыс
Ит – жеті қазынаның бірі
Үй жануары ит туралы біз не білеміз? Итті жеті қазынаның бірі деген сауал мені қызықтырды. Сондықтан ит туралы мәліметтерді жинау қажеттілігін түсіндім. Менің жұмысымның мақсаты: иттердің шығу тарихын, олардың түрлерін, тіршілігін, мекен ортасын...
Ұстаз болу - борышым (эссе)
«Ұстаз болу – өз бақытын аямау, өзгенің бақытын аялау»- деп, Ж. Ж. Руссо айтқандай, өзінің бар білгенін аямай, өзгенің бақытына қуана білетін ұстаз болу, мен үшін үлкен арманым, алдыма қойған мақсатым болатын....
Трансформер
Жалпы киім ұғымы адамдардың уақытқа және қоғамдық жағдайларға сәйкес сұлулық туралы белгілі бір ұғымын бейнелейтін сәнмен (мода) тығыз байланыста болады. Адамзат қоғамы дамыған сайын бұл көзқарастар өзгереді, яғни сән де үнемі жаңарып отырады....
Гальвандық элемент макеті
Шығармашылық жобаны орындау барысында технология пәнінен алған теориялық білімдерді практикамен ұштастыра отырып, өзінің шығармашылық әлеуетін байқап көруге, өз бетімен шығармашылық жұмыс жүргізе білуге, жаңашылдыққа, табандылыққа, еңбексүйгіштікке...
Наурыз көженің адам ағзасына пайдасы
Наурыз көженің адам ағзасына пайдасы зор болғандықтан, зерттеу жұмысын жүргіздім. Наурыз көжені жаз уақытында, тамыз айында дайындап, өзім эксперимент жасадым. Наурыз көже наурыз мейрамының ажырамас белгісі болып табылады. Ол — тоқшылық пен ырыс...
«Елім» деп туған, «Жерім» деп еңбек еткен ер Төлеген Медетбаев
Төлеген Медетбаев 1890 жылы кедей - шаруаның отбасында дүниеге келеді. Анасынан ерте айырылады. Әкесі де, өзі де малайлықта жүріп, Қазалы қаласында 1914 жылы ашылған орыс - түзем (жергілікті ұлт) училищесіне түседі....
Қыз Жібектің тұмары
Халқымыздың көне қиссасы жайлы деректерге тоқтала отырып ой қозғау. Ұлттық құндылығымызды дәріптеу, насихаттау....
Көру елестері
Көру елестерінің неғұрлым танымал түрлері мен олардың табиғатын білу, көзбен қабылдау елесін тәжірибе жүзінде зерттеу. Оптикалық елесті өз бетінше құруға әрекет ету....
Жабайы жемістер мен жидектерді, саңырауқұлақтарды өңдеу технологиялары
Қоғамдық тамақтану үшін жабайы жемістер мен жидектерді, саңырауқұлақтарды өңдеу технологиялары, бұқтырылған қырыққабат, жидек сорпалары, көкөніс маринадтары, салаттар, тұздықтар, жартылай дүмбілдер - сорпалар, тұздық пасталары, заправкалар, томат...