Бұқтырылған көкөністерден тағамдар мен гарнирлер
Бұқтырылған тағамдарды даярлау үшін көкөністерді бөліктерге, төртбұрыштарға, таяқшаларға бөліп турайды, қуырады немесе суға булап пісіреді, немесе жартылай дайын болғанға дейін пастерлейді, содан соң біршама мөлшердегі бульон немесе тұздықтың ішінде қызанақ езбесін, пастерленген көкөністер, Лавр жапырағын бұрыш қосып бұқтырады. Балғын немесе ашытылған қырыққабатты алдын ала жылулық өңдеуден өткізбей де пайдалана беруге болады.
Презентацияны жүктеп алу
Презентацияны жүктеп алу
Жаңалықтар
Көкөністер туралы ертегі
Бір бақшада әр түрлі көкөністер өсіпті. Жасыл қияр – ақкөңіл, әзілкеш, ешқашан қайғыруды білмейтін, барлық көкөністерді кекетіп – мұқатқанды ұнататын.
Котлет жасау технологиясы
Алматы қаласы, Алмалы ауданы, Б. Атыханұлы атындағы №36 гимназияның Технология пәнінің мұғалімі Бакелекова Динара Болатханқызы
Көкөністер
Мақсаты: күз айлары молшылық, береке сыйлайтын мезгіл екенін, көкөністер мен жемістердің пісіп, жиын - терін болатынын түсіндіру;
Дақылдардан жасалатын тағамдар
Қызылорда қаласы, №197 қазақ орта мектебінің технология пәнінің мұғалімі: Альжанова Роза Зейнуллақызы
Ұннан жасалатын тағамдар
Қызылорда қаласы, №197 қазақ орта мектебінің технология пәні мұғалімі: Альжанова Роза Зейнуллақызы
Пікірлер (0)
Ақпарат
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.