Халық емі: Артық салмақтан құтқарады
Денсаулық
Халық емі: Артық салмақтан құтқарады
Адамды артық салмақ мазаласа төмендегі ем - шараларын жасап көруге болады. Ағзаны артық майдан, сонымен қатар артық салмақтан табиғи жолмен құтқаратын бұл тәсілді үй жағдайында жасаудың зияны жоқ.
1. Жусанның (полынь) кептіріліп, ұнтақталған жапырағынан 1 шай қасық алып, оны 250 миллилитр қайнаған суда 20 - 25 минут тұндырасыз. Сүзіп алғаннан кейін күніне 3 рет, тамақ алдында 1 шай қасықтан ішу керек.
2. Бақбақ (одуванчик) тамыры, жалбыз (мята), мыңжапырақ (тысячелистник), жүгері дәнінің әрқайсысынан 1 ас қасықтан алып, араластырасыз. Оның 3 ас қасығын шыны ыдысқа салып, үстінен 1, 5 литр қайнап тұрған су құйыңыз. 8 - 10 минут қайнатып, 12 - 14 сағат тұндырады. Одан кейін сүзіп алып, қалағанынша бал араластырып, тамақтанардың алдында жарты стаканнан ішіп тұру керек.
3. Күніне 4 - 5 рет тамақ алдында қырыққабат шырынын ішіп жүру де салмақтың қалыпты болуына көмектеседі. Бұл тәсілді 1 ай бойына жалғастырса жақсы.
әзірлеген
Бегімхан КЕРІМХАНҰЛЫ
М. Әуезов атындағы ЖОББ мектептің қазақ тілі мен әдебиеті мұғалімі
Павлодар қаласы
Қазақстан Журналистер Одағының мүшесі
Адамды артық салмақ мазаласа төмендегі ем - шараларын жасап көруге болады. Ағзаны артық майдан, сонымен қатар артық салмақтан табиғи жолмен құтқаратын бұл тәсілді үй жағдайында жасаудың зияны жоқ.
1. Жусанның (полынь) кептіріліп, ұнтақталған жапырағынан 1 шай қасық алып, оны 250 миллилитр қайнаған суда 20 - 25 минут тұндырасыз. Сүзіп алғаннан кейін күніне 3 рет, тамақ алдында 1 шай қасықтан ішу керек.
2. Бақбақ (одуванчик) тамыры, жалбыз (мята), мыңжапырақ (тысячелистник), жүгері дәнінің әрқайсысынан 1 ас қасықтан алып, араластырасыз. Оның 3 ас қасығын шыны ыдысқа салып, үстінен 1, 5 литр қайнап тұрған су құйыңыз. 8 - 10 минут қайнатып, 12 - 14 сағат тұндырады. Одан кейін сүзіп алып, қалағанынша бал араластырып, тамақтанардың алдында жарты стаканнан ішіп тұру керек.
3. Күніне 4 - 5 рет тамақ алдында қырыққабат шырынын ішіп жүру де салмақтың қалыпты болуына көмектеседі. Бұл тәсілді 1 ай бойына жалғастырса жақсы.
әзірлеген
Бегімхан КЕРІМХАНҰЛЫ
М. Әуезов атындағы ЖОББ мектептің қазақ тілі мен әдебиеті мұғалімі
Павлодар қаласы
Қазақстан Журналистер Одағының мүшесі
Халық емі: Анар қабығының таңғажайып қасиеттері
Қысқы жемістердің қыстағы кеселдерге қарсы күресетін қауқары бар. Мысалы, анар. Оның қабығына дейін қолдануға болады екен. Жүрек ырғағының бұзылуы: 2
Геморройға дауасы бар
1. Уатылған қалақай (крапива) жапырағы мен итшомырт (крушина) қабығынан 2 ас қасығын ыдысқа салып, үстінен 0, 5 литр қайнаған су құяды. Баяу жанған
Жаңғақтың жүрекке жәрдемі бар
Жаңғақтың адам денсулығына пайдасы көп. Сондықтан оны емге пайдалануға болады.
Мұны өзіңіз жасай аласыз.
Ревматизм асқынған кезде көктемде немесе күзде қазылған ошаған тамырынан 15 грамын 300 грамм суға 7 минут қайнатып, бұқтырады.
Қаз майы бронхитке өте пайдалы
Бронхит, пневмониямен ауырғандарға қаздың майы өте жақсы жәрдемдеседі. Қаздың майлы етінен сорпа жасап, оны жылыдай, тамақ арасында күніне үш - төрт
Шашты дұрыс күту
8 ас қасық жөке гүліне 0,5 л. Су құйып, 20 минуттай қайнатады. Алынған нәрмен басты бір ай бойы жуса, шаштың түсуі тақтайды. Ошаған түбірін майдалап