Тортилья
Мексикада Тортилла-ұлттық тағамдардың бірі, кедейлерге арналған негізгі тағам. Үндістер оларды ежелден бері пісіріп келеді, ал испан конкистадорлары оларға заманауи атау берді....

Көкөніс салаты
Көкөністерді шаршы түрінде жұқа етіп тураңыз. Салатқа тұз, бұрыш бен зәйтүн майын қосып, жақсылап араластырыңыз. Асыңыз дәмді болсын!...

Тауық сорпасы
Тауықты тұздап, пияз бен сәбізді тұтас күйінде қосып, суға салып қайнатыңыз. Қайнағаннан кейін отты төмендетіп, сорпаны 1 - 2 сағат қайнатамыз....

Қуырылған картоп
Картоптарды қабығынан тазалап, текше түрінде тураңыз. Табада майды қыздырып, картоптарды салыңыз....

Қазақша күріш палау
Етті кішкентай текшелерге турап, қазанға салып, майда қуырыңыз. Пиязды қосып, ол жұмсарғанша қуырып, қазанның қақпағын жаба тұрыңыз....

Қуырдақ
Етті жуып, артық майларынан тазартып, кішкентай текшелерге тураңыз. Пиязды ұсақтап турап, майда қуырып, алтын түске енгенше пісіріңіз. Алдымен етті қуырып аламыз, ет піскен кезде,...

Бауырсақ дайындау
Ашытқы мен қантты жылы суға салып, 10 минутқа қалдырыңыз. Сосын осы ерітіндіні ұнға қосып, тұзбен араластырыңыз. Жұмсақ қамыр илеп, оны бір сағатқа қойып көтерілетіндей етіңіз....

Манты жасау
Қамырды дайындау үшін ұнды сұйық сумен тұздап, жұмсақ, икемді қамыр илеп, оны 30 минутқа қойыңыз. Тартылған етті пиязбен, тұз бен бұрышпен араластырыңыз....

Кәуап пісіру
Тауық етін орташа текшелерге тураңыз. Пиязды ұсақтап, соя соусымен, лимон шырынымен, тұзбен және бұрышпен араластырыңыз. Етті маринадқа қосып, жақсылап араластырыңыз. Кем дегенде...

Қазақша ет
Етті мұздай суға салып, қайнатыңыз, керек болса аздап тұз қосыңыз. Қайнағаннан кейін отты төмендетіп, етті 1, 5 – 2 сағатқа дейін жай отта пісіріңіз. Сорпаға өз дәмін беру үшін...
