ойын сауық отауы
Құлпынай тосабы
24.05.2017 11 054 0 Дауыл

Құлпынай тосабы

Ас дайындау
Құлпынай тосабы (Клубничное варенье)

Құлпынай тосабын дайындау үшін
Құлпынай – 1 кг
Шекер – 1 кг

Құлпынайды тазалап жуып, езілгендерін алып тастау қажет.
Құлпынайдың дәміне қарай шекер саласыз, тәтті болса, 1 кг - ға 1 кг, қышқыл болса 1 кг-нан асырып салу керек, сөлі шыққанға дейін қойып қою керек.
Тосаптың түсі ашық болуы үшін лимон сөлін тамызуға болады.
Содан соң, отқа қойып 5 минут қайнату қажет, осылай әр қайнатқанда 5 минуттан 3 рет қайнатылады.
Қайнағанда міндетті түрде көбігін алып тастау керек, әйтпесе тосаптың түсі қоңыр болып кетеді.
Дайын болған тосапты стерильденген банкаларға құйып жаба беруге болады.

Тосап (варенье) Тосап (варенье)
Кез келген жемістің дәрумені өзінде сақталып қалсың десеңіз 5 минут қайнатсаңыз жеткілікті. Осы тәсілмен құлпынай, таңқурай, шие жидектерінен тосап
Қайнатылмай дайындалатын өрік тосабы.  (Абрикосовое варенье без варки ягод). Қайнатылмай дайындалатын өрік тосабы.
Өріктен дайындалатын бұл тосап қайнатылмайды. Яғни, жеміс қайнатылмайды оған қосылатын шекер мен судан дайындалған сиропты бірнеше қайнатып жемістің
Таңқурай (Малина) тосабының рецепті Таңқурай (Малина) тосабының рецепті
Малина вареньесі. Бұрыннан келе жатқан классикалық рецепт.
Құлпынай компотын дайындау (қысты күнге сақтау үшін) Құлпынай компотын дайындау (қысты күнге сақтау
Құлпынай нәрсуы (Клубника компоты). Құлпынай компотын дайындау өте оңай. Мұнда жеміс қайнатылмайды, қайнаған су екі қайтара құйып жабады.
Тосап қайнатудың тәсілдері Тосап қайнатудың тәсілдері
Құлпынай, қарақат, таңқурай, шиеден жасалған тосаптарды жақсы көрмейтін жан кемде кем шығар. Әсіресе тосаптың бұл түрлерін қыста тұмау тигенде шайға
Томат (тұздық) дайындау Томат (тұздық) дайындау
Томат (тұздық) дайындау
Пікірлер (0)
Пікір білдіру
Ақпарат
Қонақ,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
×