ойын сауық отауы
Томат (тұздық) дайындау
24.09.2016 8 271 0 Жайна

Томат (тұздық) дайындау

Ас дайындау
Томат (тұздық) дайындау.
Қызыл бұрыш – 2 кг.
Помидор (қызанақ) – 1 - 1, 5 кг.
Тұз - 1 ас қасық
Шекер – 2 ас қасық

Томатты жасау үшін бұрыштың міндетті түрде қызыл болуы қажет, жасыл бұрыштар жарамайды. Бұрышты, қызанақты тазалап жуып алыңыз да, еттартқыштан өткізіңіз. Бұрышты өткізіп болған соң үстіне қызанақты да құя беруге болады, дайын болған езбені отқа қойыңыз. Қатты қайнап шыққан соң, тұзды, шекерді салып 40 - 50 минут яғни 1 сағат жай отта қайнатыңыз. Бұрыш әбден пісіп, қоюланған соң, банкіні булап жаба беруге болады.

Алма қосылған аджика Алма қосылған аджика
Көкөністердің бәрін жуып тазалап алу керек. Барлық көкөністерден езбе дайындау қажет (сөл сыққыш құрал немесе еттартқыш пайдалану). Езілген
Қыстық салат. Қарақұмықты көкөністермен пісіру. Қыстық салат. Қарақұмықты көкөністермен пісіру.
Қыстық азық дайындау. Бұл салатты ет, балық өнімдеріне гарнир ретінде ұсынуға болады сонымен бірге жолға азық ретінде салып алуға ыңғайлы. Кейде
Фаршталған бұрыш (фаршированный перец) Фаршталған бұрыш (фаршированный перец)
Алдымен бұрышты жуып тазалап түп жағын кесіп, ішін тазалап алыңыз.
Лагман (тұздық) подлив Лагман (тұздық) подлив
Лағман. Етті жұқалап, жапырақтап тураңыз. Көкөністердің барлығын қабығынан тазалап алып қалауыңызша турап дайындап алыңыз.
Аджика рецепті Аджика рецепті
Көкөністердің барлығын қабығынан ажыратып тазалап аламыз. Қызанақты, болгар бұрышын, ащы бұрышты, сарымсақты, сәбізді еттартқыштан (мясорубка)
Лечо салаты Лечо салаты
Ең алдымен көкөністерді жуып тазалап алыңыз. Қызанақтан сок дайындап алыңыз. Сәбізді ұзынша етіп теркадан өткізіңіз, пиязды, бұрышты ірі төртбұрыш
Пікірлер (0)
Пікір білдіру
Ақпарат
Қонақ,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
×