ойын сауық отауы
Лагман (тұздық) подлив
27.10.2016 5 430 0 Дауыл

Лагман (тұздық) подлив

Ас дайындау
Ет – 300 гр
Болгар бұрышы – 2 бас (қызыл, көк)
Пияз – 1 бас
Тұрып (редька) – жарты бөлік
Томат – 1 ас қасық
Қытай қырыққабаты (капуста) – бар болса аздап қосуға болады (міндетті емес)
Сарымсақ – 5 - 6 түйір
Балдыркөк (сельдерей) – 1 бума
Сұйық май – 1 ожау


▪ Етті жұқалап, жапырақтап тураңыз.
▪ Көкөністердің барлығын қабығынан тазалап алып қалауыңызша турап дайындап алыңыз.
▪ Қазанға майды құйып әбден қызған уақытта етті салыңыз қозғамай тұрып, сарымсақ пен балдыркөктің жартысын салыңыз, тұз, қара бұрыш, қызыл бұрыш салыңыз.
▪ Қатты отта қозғап тұрып, суы тартылғанша жақсылап қуырыңыз.
▪ Пиязды салып және 2 - 3 мунут қуырыңыз, томатты салыңыз да және 1 - 2 мунуттай қуырыңыз.
▪ Қырыққабатты аздан соң болгар бұрышын салып қуырыңыз.
▪ Соңынан қазандағы көкөністердің бетін жауып тұрарлықтай су құйыңыз.
▪ Қазан қайнап шыққан соң, тұзын көріп, жай отта піскенше қайнатыңыз.
▪ Дайын болуға 5 минут қалғанда сарымсақ пен балдыркөктің қалғанын салыңыз.
▪ Дайын қамыр үстіне құйып ұсына беруге болады.
Асыңыз дәмді болсын!

Дайындаға: Асыл

Өз рецептеріңіз болса жазып сайтқа жіберуге болады: bilimdiler@yandex.kz

Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы) Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы)
Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы) Күрішті жуып алыңыз, қайнап тұрған ыстық су құйып 5-7 минутқа қалдырыңыз. Фаршты үлкендеу ыдысқа салыңыз,
Баклажанды қызанақ сөлінде пісіру. (қыз мезгіліне дайындық) Баклажанды қызанақ сөлінде пісіру. (қыз мезгіліне
Баялдыны турап, тұзды суға салып қойыңыз, аштысын кетіру үшін 30 минуттай тұрсын. Сонан соң салқын сумен жақсылап жуып жіберіңіз. Баклажанды
Қуырылған ет пен қияр салаты (Огурцы с мясом) Қуырылған ет пен қияр салаты (Огурцы с мясом)
Қиярды жуып тазалап алған соң, ортасынан екіге бөліп, ұзынынан тағы 2 - 3 - ке бөліңіз. Ұзынша ірі етіп турау керек. Тұз сеуіп араластырып қойыңыз.
Фаршталған бұрыш (фаршированный перец) Фаршталған бұрыш (фаршированный перец)
Алдымен бұрышты жуып тазалап түп жағын кесіп, ішін тазалап алыңыз.
Күрішпен еттен жасалған тағам, Ганфан. Күрішпен еттен жасалған тағам, Ганфан.
Күріш – 200 гр Ет – 150 - 200 гр Пияз – 1 бас Болгар бұрышы – 2 бас (қызыл, көк)
Лечо салаты Лечо салаты
Ең алдымен көкөністерді жуып тазалап алыңыз. Қызанақтан сок дайындап алыңыз. Сәбізді ұзынша етіп теркадан өткізіңіз, пиязды, бұрышты ірі төртбұрыш
Пікірлер (0)
Пікір білдіру
Ақпарат
Қонақ,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
×