Фаршталған бұрыш (фаршированный перец)
Ас дайындау
Болгар бұрышы – 5 бас
Фарш – 200 гр
Күріш – 2-3 ас қасық
Пияз – 2 бас
Сәбіз – 1 бас
Томат – 1 шай қасық
Тұз – жарты шай қасық
Зира – қалауыңызша
Қара бұрыш – қалауыңызша
▪ Алдымен бұрышты жуып тазалап түп жағын кесіп, ішін тазалап алыңыз.
▪ Күрішті салқын сумен жуып, жай отта 5 минуттай қайнатып алыңыз.
▪ Пиязды қабығынан тазалап алып, майдалап төртбұрышты етіп тураңыз. Өте майда етіп турау керек.
▪ Фарш, күріш, пияз, тұз, қара бұрыш, зира барлығын жақсылап араластырыңыз.
▪ Фаршты бұрыштың ішіне сыйымды етіп салыңыз, қатты нығыздау қажет емес.
▪ Қазанды отқа қойып пияз бен сәбізді томатты қуырыңыз да бір шай кесе су құйыңыз. Фарштаған бұрышты қатарынан салып үстінен қайнап тұрған суды құйыңыз, бұрыштың бетін жабатындай болсын. Жай отта 20-25 минуттай қайнауы қажет.
Асыңыз дәмді болсын!
Дайындаған: Жадыра
Пікір қалдырыңыз, рецептеріңіз болса поштаға жолдаңыз: bilimdiler@yandex.kz
Фарш – 200 гр
Күріш – 2-3 ас қасық
Пияз – 2 бас
Сәбіз – 1 бас
Томат – 1 шай қасық
Тұз – жарты шай қасық
Зира – қалауыңызша
Қара бұрыш – қалауыңызша
▪ Алдымен бұрышты жуып тазалап түп жағын кесіп, ішін тазалап алыңыз.
▪ Күрішті салқын сумен жуып, жай отта 5 минуттай қайнатып алыңыз.
▪ Пиязды қабығынан тазалап алып, майдалап төртбұрышты етіп тураңыз. Өте майда етіп турау керек.
▪ Фарш, күріш, пияз, тұз, қара бұрыш, зира барлығын жақсылап араластырыңыз.
▪ Фаршты бұрыштың ішіне сыйымды етіп салыңыз, қатты нығыздау қажет емес.
▪ Қазанды отқа қойып пияз бен сәбізді томатты қуырыңыз да бір шай кесе су құйыңыз. Фарштаған бұрышты қатарынан салып үстінен қайнап тұрған суды құйыңыз, бұрыштың бетін жабатындай болсын. Жай отта 20-25 минуттай қайнауы қажет.
Асыңыз дәмді болсын!
Дайындаған: Жадыра
Пікір қалдырыңыз, рецептеріңіз болса поштаға жолдаңыз: bilimdiler@yandex.kz
Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы)
Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы) Күрішті жуып алыңыз, қайнап тұрған ыстық су құйып 5-7 минутқа қалдырыңыз. Фаршты үлкендеу ыдысқа салыңыз,
Қияр салаты (қысты күнге сақтау үшін дайындалады)
Көкөністердің бәрін жуып тазалап алыңыз. Қызанақ, болгар бұрыш, сарымсақты майдалап езу керек.
Тартылған ет пен күріштен жасалған сорпа (Суп с
Картопты, сәбізді, қабығынан ажыратып, тазалап жуып алыңыз. Картопты сорпаға турағандай төртбұрышты етіп тураңыз, сәбізді дөңгелектеп жұқалап тураңыз.
Лагман (тұздық) подлив
Лағман. Етті жұқалап, жапырақтап тураңыз. Көкөністердің барлығын қабығынан тазалап алып қалауыңызша турап дайындап алыңыз.
Күрішпен еттен жасалған тағам, Ганфан.
Күріш – 200 гр Ет – 150 - 200 гр Пияз – 1 бас Болгар бұрышы – 2 бас (қызыл, көк)
Лечо салаты
Ең алдымен көкөністерді жуып тазалап алыңыз. Қызанақтан сок дайындап алыңыз. Сәбізді ұзынша етіп теркадан өткізіңіз, пиязды, бұрышты ірі төртбұрыш