ойын сауық отауы
Баялды (баклажан) салаты.
06.07.2017 2 914 0 Дауыл

Баялды (баклажан) салаты.

Ас дайындау
Баялды (баклажан) – 2 - 3 бас
Сарымсақ – 3 - 4 түйір
Майонез – 3 - 4 ас қасық
Аскөк (укроп) – майда туралған 1 ас қасық
Тұз – қалауыңызша
Грек жаңғағы – майдаланған 2 ас қасық
Қызанақ – 2 - 3 бас

Дайындау тәсілі:

Баялдыны (баклажан) жуып алған соң, түп жағын кесіп тастаңыз да қалыңдығын 5 мм етіп тураңыз. Дөңгелектеп немесе ұзынынан, қалауыңызша. Тұз сеуіп 5 - 10 минутқа қалдырыңыз.
Оған дейін баялдыға жағатын қою жақпа дайындау қажет: 4 - 5 қасық майонез, майдаланған жаңғақ пен сарымсақ, укропты салып араластырыңыз.
Баялдыны салқын сумен жуып жіберіңіз де, табаға аздаған май құйып қуырыңыз. Баялды майды сорып алатын болғандықтан, майды шетінен 1 - 2 қасықтан құйып тұрып, қуырған жөн, әйтпесе тым майлы болып кетеді.
Баялдының бәрін қуырып алған соң, бір-бірлеп алып жақпаны 1 шай қасықтан жағып ораңыз. Ортасына жұқа кесілген қызанақты салуға болады немесе қасына турап қоюға да болады. Оңай салат түрі дайын, асыңыз дәмді болсын!

Пайдалы кеңес.
●Баялдының (Баклажан) құрамында соланин болғандықтан ащы дәм шығады. Егер ащы дәм шықпасын десеңіз, туралған баялдыны тұзды суға 15 - 20 минут салып қойыңыз. Осы уақыт ішінде ащы дәмі жоғалады.
● Ащысын кетірудің екінші тәсілі – баялдыны турап, үстіне тұз сеуіп 10 минутқа қалдырыңыз. Соңынан салқын сумен жуып жіберіңіз.
● Баялды қалпын бұзбасын десеңіз қабығын аршымаған жөн.
● Баялдыны қатты отта қуырса қарайып кетпейді.
● Баялды майды көп сіңіретін болғандықтан майдың мөлшерін өлшеп құйған дұрыс, әйтпесе тағам майлы болып кетеді. Оның қарапайым жолы: туралған баялдыны екі жағын майлап алып, құрғақ табаға қуыруға болады.
● Баялдыныға арналған жақпаларды түрлі өнімдерден дайындап ұсынуға болады. Дәміне қарай: ірімшік, саңырауқұлақ, қызанақ, анар дәндері, көкөністер.

Түрлі тағам рецептін поштаға жолдауға болады немесе әлеуметтік парақшамызға жүктеуге болады
Дайындаған: Асыл.

Баклажан қосылған қыстық салат (Салат "Пятерочка") Баклажан қосылған қыстық салат (Салат "Пятерочка")
"Қыстың қамын жаз ойла» - деген аталы сөзге құлақ асатын апа - әпкелеріміз қытымыр қыстың дайындығына кірісіп кеткен де болар. Әр үйден табыла
Баклажанды қызанақ сөлінде пісіру. (қыз мезгіліне дайындық) Баклажанды қызанақ сөлінде пісіру. (қыз мезгіліне
Баялдыны турап, тұзды суға салып қойыңыз, аштысын кетіру үшін 30 минуттай тұрсын. Сонан соң салқын сумен жақсылап жуып жіберіңіз. Баклажанды
Қуырылған ет пен қияр салаты (Огурцы с мясом) Қуырылған ет пен қияр салаты (Огурцы с мясом)
Қиярды жуып тазалап алған соң, ортасынан екіге бөліп, ұзынынан тағы 2 - 3 - ке бөліңіз. Ұзынша ірі етіп турау керек. Тұз сеуіп араластырып қойыңыз.
Картоп пен ірімшік салаты (Салат диер) Картоп пен ірімшік салаты (Салат диер)
Бұл салатты дайындау үшін жұмыртқаны қайнатып пісіріп алу керек, картопты майға қуырып алу керек (картошка фри).
Баклажан икрасы Баклажан икрасы
Баклажанды майда төртбұрышты етіп тураймыз да 4 - 5 қасық тұз салып, мұздай суға салып қоямыз, 40 минуттай тұруы қажет.
Баклажан салаты Баклажан салаты
Баклажанды ортасынан екіге бөлеміз де ұзынша етіп тураймыз
Пікірлер (0)
Пікір білдіру
Ақпарат
Қонақ,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
×