Баклажан қосылған қыстық салат (Салат "Пятерочка")
Ас дайындау
"Қыстың қамын жаз ойла» - деген аталы сөзге құлақ асатын апа - әпкелеріміз қытымыр қыстың дайындығына кірісіп кеткен де болар. Әр үйден табыла кететін осы бір көкөніс түрлерінен дайындалған оңай әрі дәмді салат рецептін ұсынуды жөн көрдім.
Баклажан қосылған қыстық салат (Салат "Пятерочка")
Құрамы:
2 литр банкаға арналған өлшем:
Баялды (Баклажаны) – 500 гр.
Тәтті болгар бұрышы (Перец сладкий) – 350 гр.
Қызанақ (Помидор) – 500 гр.
Сәбіз – 200 гр.
Пияз – 300 гр.
Сұйық май (Масло растительное – 50 мл.
Шекер – 1 ас қасық
Тұз – қалауыңызша
Сірке қышқылы (Уксус 70%) - 1 ас қасық
Сарымсақ (Чеснок) – 6 түйір
Перец горошек – 9 шт.
Лавр жапырағы – 3 шт.
Жасалуы:
Ең алдымен баклажанды жуып алып, қалыңдығын 1 см етіп тураймыз, аштысы кету үшін1 шай қасық тұз себеміз, мұздай су құямыз да үстінен тарелкемен бастырып 1 сағатқа қалдырамыз.
Табаға сұйық майды құйып, қыздырамыз да дөңгелектеп жұқалап туралған сәбізді салып 3 минуттай қуырамыз. Пиязды турап саламыз да 3 минуттай қуырамыз, болгар бұрышын да салып 2 минут қуырамыз да баклажанды саламыз (баклажанның суын сығып салу қажет) да 5 минуттай қуырамыз. Ең соңынан қызанақты саламыз үстінен тұз, шекер, сірке қышқылын құямыз. Қақпағын жауып 20 минуттай бұқтырамыз.
Алдын ала банканы содамен ысқылап, тазалап жуып кептіреміз. Таза банкаға 2 түйір сарымсақ, 3 түйір қара бұрыш, лавр жапырағын саламыз да салатты салып қақпағын жабамыз. Салат дайын болу үшін банканың сыртынан тағы да 20 минут қайнату қажет. Үлкендеу кастрөлге жұқалап шүберек төсеңіз де салат салынған банкаларды құламайтындай ыңғайлап салыңыз, ыстық су құйып 20 минут қайнатыңыз. Кастрөл қақпағын жауып қойыңыз.
20 минуттан соң салат дайын қақпағын жақсылап бұрап жауып, суығанға дейін төңкеріп қойыңыз.
Дайындаған: Жайна
Баклажан қосылған қыстық салат (Салат "Пятерочка")
Құрамы:
2 литр банкаға арналған өлшем:
Баялды (Баклажаны) – 500 гр.
Тәтті болгар бұрышы (Перец сладкий) – 350 гр.
Қызанақ (Помидор) – 500 гр.
Сәбіз – 200 гр.
Пияз – 300 гр.
Сұйық май (Масло растительное – 50 мл.
Шекер – 1 ас қасық
Тұз – қалауыңызша
Сірке қышқылы (Уксус 70%) - 1 ас қасық
Сарымсақ (Чеснок) – 6 түйір
Перец горошек – 9 шт.
Лавр жапырағы – 3 шт.
Жасалуы:
Ең алдымен баклажанды жуып алып, қалыңдығын 1 см етіп тураймыз, аштысы кету үшін1 шай қасық тұз себеміз, мұздай су құямыз да үстінен тарелкемен бастырып 1 сағатқа қалдырамыз.
Табаға сұйық майды құйып, қыздырамыз да дөңгелектеп жұқалап туралған сәбізді салып 3 минуттай қуырамыз. Пиязды турап саламыз да 3 минуттай қуырамыз, болгар бұрышын да салып 2 минут қуырамыз да баклажанды саламыз (баклажанның суын сығып салу қажет) да 5 минуттай қуырамыз. Ең соңынан қызанақты саламыз үстінен тұз, шекер, сірке қышқылын құямыз. Қақпағын жауып 20 минуттай бұқтырамыз.
Алдын ала банканы содамен ысқылап, тазалап жуып кептіреміз. Таза банкаға 2 түйір сарымсақ, 3 түйір қара бұрыш, лавр жапырағын саламыз да салатты салып қақпағын жабамыз. Салат дайын болу үшін банканың сыртынан тағы да 20 минут қайнату қажет. Үлкендеу кастрөлге жұқалап шүберек төсеңіз де салат салынған банкаларды құламайтындай ыңғайлап салыңыз, ыстық су құйып 20 минут қайнатыңыз. Кастрөл қақпағын жауып қойыңыз.
20 минуттан соң салат дайын қақпағын жақсылап бұрап жауып, суығанға дейін төңкеріп қойыңыз.
Дайындаған: Жайна
Салат пятерочка рецепт қыстық салат рецепті баклажан помидор болгар бұрышы баклажан қосылған салат қыстық салат дайындау оңай салат салат түрлері
Көк помидордан қыстық салат дайындау
Қызанақты жеуге ыңғайлы етіп турау, қалыңдығын 2 мм. Тұз сеуіп жақсылап араластырып қою.
Қыстық салат. Қарақұмықты көкөністермен пісіру.
Қыстық азық дайындау. Бұл салатты ет, балық өнімдеріне гарнир ретінде ұсынуға болады сонымен бірге жолға азық ретінде салып алуға ыңғайлы. Кейде
Тұздалған қияр мен саңырауқұлақ қосылған салат
Картопты қайнатып пісіріп алу керек. Картопты жұқалап турап майға қуырып алуға да болады.
Баклажан икрасы
Баклажанды майда төртбұрышты етіп тураймыз да 4 - 5 қасық тұз салып, мұздай суға салып қоямыз, 40 минуттай тұруы қажет.
Қырыққабаттан (капуста) жасалған салат
Барлық көкөністерді жуып тазалап алып, сәбізді теркадан өткізіңіз (соломка), капустаны, тәтті бұрышты, пиязды жіңішке ұзынша етіп тураңыз.