Бір рет қайнаған суды қайта қайнатпаған дұрыс, себебі…
Бұл қызықты
Бір рет қайнаған суды қайта қайнатпаған дұрыс, себебі…
Көпшілігі шай немесе кофе ішу үшін шәугімді отқа қойып өшіруді ұмытып кетеді немесе қайнаған соң өшіріп, біраз уақыттан соң қайта қайнатады. Бірақ суды екі рет қайнатудың зиян екенін білмейміз. «Сонда суды қайта қайнатудың зияны қандай?» - дейсіздер ғой? Себебін қазір білесіз!
Су қайнаған соң құрамын өзгертеді, ондағы зиянды заттар буға айналып кетеді. Алайда су тым ұзақ немесе қайта қайнайтын болса, оның химиялық құрамы өзгеріп, зиянды заттар буға айналудың орнына суда жинақталып қалады.
1. Бүкіләлемдік денсаулық сақтау ұйымы «судың құрамындағы мышьяк (күшәла) адам ағзасына аса зиянды» дейді. Ағзаға біртіндеп жинала берген ол, ішек - қарын жолдары, жүйке жүйесі, жүрек - қантамырлары ауруларына, сондай - ақ бүйрек жұмысының бұзылуына, терінің зақымдануына және диабетке алып келуі мүмкін.
2. Су қайта қайнағанда ондағы нитраттар канцерогендік нитрозаминдерге, яғни зиянды заттарға айналып шыға келеді. Ал олар қатерлі ісіктің: тоқ ішек қатерлі ісігі, қуық қалбыршағы, асқазан асты, өңеш және асқазан қатерлі ісігі түрлерінің пайда болуына себеп болады.
3. Судағы фтор да ағзамызға зиянды екені дәлелденіп қойған.
Сондықтан шай ішерде өзіңізге қажетті мөлшерді ғана қайнатыңыз және өшіруді ұмытып кетпеңіз немесе қайта қайнатпаңыз! Бұлайша сіз әрі ысырапқа жол бермейсіз, әрі денсаулығыңызға да зиян келтірмейсіз.
Дереккөзі: asylsoz. kz
Көпшілігі шай немесе кофе ішу үшін шәугімді отқа қойып өшіруді ұмытып кетеді немесе қайнаған соң өшіріп, біраз уақыттан соң қайта қайнатады. Бірақ суды екі рет қайнатудың зиян екенін білмейміз. «Сонда суды қайта қайнатудың зияны қандай?» - дейсіздер ғой? Себебін қазір білесіз!
Су қайнаған соң құрамын өзгертеді, ондағы зиянды заттар буға айналып кетеді. Алайда су тым ұзақ немесе қайта қайнайтын болса, оның химиялық құрамы өзгеріп, зиянды заттар буға айналудың орнына суда жинақталып қалады.
1. Бүкіләлемдік денсаулық сақтау ұйымы «судың құрамындағы мышьяк (күшәла) адам ағзасына аса зиянды» дейді. Ағзаға біртіндеп жинала берген ол, ішек - қарын жолдары, жүйке жүйесі, жүрек - қантамырлары ауруларына, сондай - ақ бүйрек жұмысының бұзылуына, терінің зақымдануына және диабетке алып келуі мүмкін.
2. Су қайта қайнағанда ондағы нитраттар канцерогендік нитрозаминдерге, яғни зиянды заттарға айналып шыға келеді. Ал олар қатерлі ісіктің: тоқ ішек қатерлі ісігі, қуық қалбыршағы, асқазан асты, өңеш және асқазан қатерлі ісігі түрлерінің пайда болуына себеп болады.
3. Судағы фтор да ағзамызға зиянды екені дәлелденіп қойған.
Сондықтан шай ішерде өзіңізге қажетті мөлшерді ғана қайнатыңыз және өшіруді ұмытып кетпеңіз немесе қайта қайнатпаңыз! Бұлайша сіз әрі ысырапқа жол бермейсіз, әрі денсаулығыңызға да зиян келтірмейсіз.
Дереккөзі: asylsoz. kz
Су өмір нәрі
Адамның денесі шамамен үштен екісі судан тұрады. Мидың жасушалары 85 пайызға судан тұрады. Тіпті адам сүйектері 25 пайызға судан тұрады. Тағамсыз
Құлпынай компотын дайындау (қысты күнге сақтау
Құлпынай нәрсуы (Клубника компоты). Құлпынай компотын дайындау өте оңай. Мұнда жеміс қайнатылмайды, қайнаған су екі қайтара құйып жабады.
Лимон - денсаулық сусыны.
Лимонның ең бірінші сыртқы түсіне, яғни сыртқы түсі қанық сары түсті, сырты тегіс және піскен екендігіне көз жеткізуіңіз керек, бірақ дақтары
Қайнаған сумен емделіңіз.
Құрбы-құрдастарыңыздың, туыстарыңыздың немесе таныстарыңыздың қарапайым шәй мен кофеден үзілді - кесілді бас тартып, жай ғана қайнаған суды ішіп
Қабақ неге тартады?
Кейде, көздің үстіңгі қабаты өзінен - өзі қимылдайтын бәрімізге белгілі. Егер бұл анда - санда болып тұратын қалыпты жағдай болса, онда бұл
Ықылықтан құтылудың оңай жолы
1. Ықылықты рефлекстік қимылмен басуға тырысып көрейік. Ол үшін саусағыңызбен тілдің артқы жағын яғни түбін басыңыз, құсатын кездегідей. Өңештің