Жұқа құймақша, Блинчики
Ас дайындау
Жұқа құймақша, Блинчики
Сүт (шикі) – 1 литр
Жұмыртқа – 2 бас
Шекер – 2 ас қасық
Ұн – 250 гр
Сұйық май – 4 - 5 ас қасық
Тұз – шай қасық ұшымен
Сода – жарты шай қасық
Сары май (слив. масло) – піскен құймақтың арасына жағып отыру үшін.
▪ Шикі сүтті отқа қойып аздап жылытып алыңыз.
▪ Жұмыртқаны, шекерді, тұзды, соданы салып бөлек ыдысқа әбден араластырып алыңыз.
▪ Сүтке, жұмыртқа, ұн, сұйық майды құйып және араластырыңыз.
▪ Дайын болған сұйықтықты 10 минуттай қалдырыңыз.
▪ Табаны қыздырып ожаумен шетінен құйып пісіре беруге болады.
▪ Әр құймақ арасына жұқалап сары май жағып отырыңыз.
Ескерту: Таба құймаққа арналған немесе бауырсақ пісіріп жүрген таба болса құба - құп. Олай болмаған жағдайда асты жабысуы мүмкін.
1 литр сүттен орташа табамен өлшегенде 30 - 35 құймақ шығуы мүмкін.
Сүт (шикі) – 1 литр
Жұмыртқа – 2 бас
Шекер – 2 ас қасық
Ұн – 250 гр
Сұйық май – 4 - 5 ас қасық
Тұз – шай қасық ұшымен
Сода – жарты шай қасық
Сары май (слив. масло) – піскен құймақтың арасына жағып отыру үшін.
▪ Шикі сүтті отқа қойып аздап жылытып алыңыз.
▪ Жұмыртқаны, шекерді, тұзды, соданы салып бөлек ыдысқа әбден араластырып алыңыз.
▪ Сүтке, жұмыртқа, ұн, сұйық майды құйып және араластырыңыз.
▪ Дайын болған сұйықтықты 10 минуттай қалдырыңыз.
▪ Табаны қыздырып ожаумен шетінен құйып пісіре беруге болады.
▪ Әр құймақ арасына жұқалап сары май жағып отырыңыз.
Ескерту: Таба құймаққа арналған немесе бауырсақ пісіріп жүрген таба болса құба - құп. Олай болмаған жағдайда асты жабысуы мүмкін.
1 литр сүттен орташа табамен өлшегенде 30 - 35 құймақ шығуы мүмкін.
Бауырсақ
Үлкендеу табаққа шекерді ашытқыны салып үстіне сүтті жылытып құйыңыз да 10 минтуқа қалдырыңыз.
Бауырдан дайындалған құймақ (оладьи)
Бауырды еттартқыштан өткізіп алыңыз, пиязды да өткізіп алыңыз. Күрішті қайнатып, жартылай пісіріп алыңыз.
Бал мен банан оралған құймақ
Үлкенірек ыдысқа сүтті құйып үстіне жұмыртқа, йогурт, шекер, тұз, ұн, көпсіткіш, ванильді қант барлығын қосып араластырыңыз.
Наполеон торты
Екі жұмыртқаны жарып үстіне тұз, сірке қышқылы және суды құйып жақсылап араластырып тоңазытқышқа салып қоямыз.
Наполеон торты
Үлкен табаққа сүтті құйыңыз, жұмыртқа, тұз, шекерді салып араластырыңыз да ұнның жартысын салып қасықпен қою болғанша араластырыңыз содан соң соданы
Бәліш (пирожки)
Сүтті жай отта қойып жылытып алу керек. Жылы сүтке шекер, ашытқы, тұз, сұйық майды құйып араластырыңыз. Ұнды електен өткізіп салып жұмсақ етіп қамыр