ойын сауық отауы
Көк помидордан қыстық салат дайындау
05.08.2018 10 861 0 Дауыл

Көк помидордан қыстық салат дайындау

Ас дайындау
Көк қызанақтан (помидор) жасалған дәмді салат қыс мезгіліне дайындық.
Көп помидордан қыстық салат
Құрамы:
Көк қызанақ – 2 кг
Тәтті қызыл болгар бұрышы – 3 - 4 бас
Пияз – 2 - 3 бас
Ақжелкен (петрушка) – 1 бума
Ащы бұрыш (горький перец) – 1 - 2 бас
Сарымсақ – 5 түйір
Тұз – 2 ас қасық (толтырмай)
Шекер – 3 ас қасық
Сұйық май – 200 мл
Салатқа арналған құрғақ дәмдеуіш – 2 шай қасық
Сірке қышқылы (уксус) – 5 % - 150 мл

Жасалуы:
1) Банкіні содамен ысқылап жуып тазалап қою, қақпақты да ыстық сумен жуып кептіріп қою.
2) Көкөністерді жуып тазалап алу.
3) Көк помидорды жеуге ыңғайлы етіп турау, қалыңдығын 2 мм. Тұз сеуіп жақсылап араластырып қою.
4) Қалған көкөністердің бәрін турау. (пияз, болгар бұрышы, сарымсақ петрушка, (ақжелкен) ащы бұрыш).
5) Көкөністердің бәрін турап дайындап болған соң, үлкен ыдысқа туралған қызанақты салу түбінде қалған суын құймай - ақ қойған дұрыс.
6) Туралған басқа көкөністерді түгел салу (пияз, болгар бұрышы, сарымсақ петрушка, (ақжелкен) ащы бұрыш). Шекер, сұйық май, дәмдеуіш, сірке қышқылын құйып жақсылап араластыру қажет. (тұзды қызанаққа алдын салдық сондықтан қайта салу қажет емес).
7) Жақсылап араластырған соң, таза банкаларға салу қақпағын жабу (банканы стерилдеу қажет емес өйткені, салат банканың сыртынан қайнатылады).
8) Кастрөлге қалыңдау етіп орамал төсеп банкаларды салыңыз, су құйыңыз, (ескерту: су қайнаған кезде банканың ішіне төгілмейтіндей болсын). Отқа қойып 30 минуттай қайнатыңыз. Дайын болған соң, банканы бұрап жауып төңкеріп қойыңыз, бетіне жылы орамал жауып қойыңыз.
Дайындаған: Жайна

Алма қосылған аджика Алма қосылған аджика
Көкөністердің бәрін жуып тазалап алу керек. Барлық көкөністерден езбе дайындау қажет (сөл сыққыш құрал немесе еттартқыш пайдалану). Езілген
Көк помидор тұздау. Соление зеленых помидоров в банках на зиму Көк помидор тұздау. Соление зеленых помидоров в
Банканы стерилдеу керек. Банкаға 3 - 4 түйір қара бұрыш салыңыз помидор салыңыз, сарымсақты салыңыз үстіне ақжелкен мен аскөкті салыңыз
Қиярдан әзірленген ащы салат (қыс мезгіліне дайындық) Қиярдан әзірленген ащы салат (қыс мезгіліне
Қиярдан әзірленген ащы салат қыс мезгіліне дайындық Қатты пісіп кеткен қиярды тастамай, қыс мезгіліне сақтауға ащы салат түрін әзірлеуге болады.
Баклажан қосылған қыстық салат (Салат "Пятерочка") Баклажан қосылған қыстық салат (Салат "Пятерочка")
"Қыстың қамын жаз ойла» - деген аталы сөзге құлақ асатын апа - әпкелеріміз қытымыр қыстың дайындығына кірісіп кеткен де болар. Әр үйден табыла
Қияр салаты (қысты күнге сақтау үшін дайындалады) Қияр салаты (қысты күнге сақтау үшін дайындалады)
Көкөністердің бәрін жуып тазалап алыңыз. Қызанақ, болгар бұрыш, сарымсақты майдалап езу керек.
Баклажанды қызанақ сөлінде пісіру. (қыз мезгіліне дайындық) Баклажанды қызанақ сөлінде пісіру. (қыз мезгіліне
Баялдыны турап, тұзды суға салып қойыңыз, аштысын кетіру үшін 30 минуттай тұрсын. Сонан соң салқын сумен жақсылап жуып жіберіңіз. Баклажанды
Пікірлер (0)
Пікір білдіру
Ақпарат
Қонақ,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
×