Тауық еті мен күріштен дайындалған тағам
Ас дайындау
Тауық еті мен күріштен дайындалған тағам
Қажетті өнімдер:
▪ 300 гр. тауық еті
▪ 150 гр. күріш
▪ азырақ ұн
▪ 100 гр. ірімшік
▪ 120 мл су
▪ Дәміне қарай тұз, бұрыш
▪ 1 шай қасық қызыл бұрыш (паприка)
Дайындалуы:
1. Тауық етін ірі етіп тураймыз.
2. Күрішті тұзды суға салып, 10 минуттай қайнатамыз.
3. Кейіннен күрішті дуршлагқа салып суын сорғытамыз. Күрішті салқын суға жумауға да болады. Содан соң күріш пен тауық етін формаға салып араластырыңыз.
4. Енді соусын дайындап алайық. Ол үшін қаймақ, паприка, тұз, бұрыш және ұнды араластырамыз.
5. Осы тұздыққа қайнаған суды құйып, жақсылап араластыру керек. Сонда ешқандай іртік қалмауы тиіс.
6. Қаймақ пен су басқа да дәмдеуіштер араласқан тұздықты енді формаға құямыз. Бетіне үккіштен өткізілген ірімшікті себелейміз.
7. Пешті 200 градусқа дейін қыздырып, пешке форманы саламыз. Бетіне фольга қағазын жабуға немесе қақпағын пайдалануға болады. Кейіннен фольганы ашып тағы да 15 - 20 минуттай пісіреміз. Сонда пісірмеміз де дайын болады.
Қажетті өнімдер:
▪ 300 гр. тауық еті
▪ 150 гр. күріш
▪ азырақ ұн
▪ 100 гр. ірімшік
▪ 120 мл су
▪ Дәміне қарай тұз, бұрыш
▪ 1 шай қасық қызыл бұрыш (паприка)
Дайындалуы:
1. Тауық етін ірі етіп тураймыз.
2. Күрішті тұзды суға салып, 10 минуттай қайнатамыз.
3. Кейіннен күрішті дуршлагқа салып суын сорғытамыз. Күрішті салқын суға жумауға да болады. Содан соң күріш пен тауық етін формаға салып араластырыңыз.
4. Енді соусын дайындап алайық. Ол үшін қаймақ, паприка, тұз, бұрыш және ұнды араластырамыз.
5. Осы тұздыққа қайнаған суды құйып, жақсылап араластыру керек. Сонда ешқандай іртік қалмауы тиіс.
6. Қаймақ пен су басқа да дәмдеуіштер араласқан тұздықты енді формаға құямыз. Бетіне үккіштен өткізілген ірімшікті себелейміз.
7. Пешті 200 градусқа дейін қыздырып, пешке форманы саламыз. Бетіне фольга қағазын жабуға немесе қақпағын пайдалануға болады. Кейіннен фольганы ашып тағы да 15 - 20 минуттай пісіреміз. Сонда пісірмеміз де дайын болады.
Тауық қанатынан (Куриные крылышки) дайындалған
Тауық қанатын 15 - 20 минуттай қайнатып пісіріп алу (езіліп кетпей пісуін қадағалау).
Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы)
Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы) Күрішті жуып алыңыз, қайнап тұрған ыстық су құйып 5-7 минутқа қалдырыңыз. Фаршты үлкендеу ыдысқа салыңыз,
Тауық етін пеште пісіру
Тауықтың екі сан етін жуып алған соң кептіріп 6-7 бөліктерге бөліп алыңыз. Қалауыңызша тұз сеуіп қойыңыз.
Ананас қосылған салат (Королевский салат)
Тауық етін қайнатып пісіріп алу қажет. Тауық етін, ананасты, саңырауқұлақты төртбұрышты етіп немесе ұзынша етіп қалауыңызша тураңыз.