Тауық етін дәмді етіп пісіру
Ас дайындау
Тауық етін дәмді етіп пісіру
Құрамы:
Тауық еті – 1кг
Майонез – 2 - ас қасық
Кетчуп – 1 ас қасық
Сарымсақ – 3 - 4 түйір
Тұз – (қалауыңызша)
Дәмдеуіштер - (қалауыңызша)
Сұйық май - 0,5 л
1. Тауық етін маринадтау (30 минутқа қалдыру)
2. Манты қазанға 30 - 35 минут пісіріп алу.
3. Соңынан майға қуыру. (5 - 7)
Жасалуы:
Ең алдымен тауық етін жуып, кептіріп алған соң маринадтау қажет. Маринад дайындау үшін: майонез, кетчуп, сарымсақ, тұз, дәмдеуіштерді араластырып қоймалжың дайындаймыз. Дайындалған қоймалжыңды тауың етіне салып араластырамыз да 30 - 40 минутқа қалдырамыз. 40 минуттан соң манты қазанға салып 30 минутқа отқа қоямыз. Яғни, буға пісіреміз.
Май шашырамайтындай биік ыдысқа май құйып қыздырамыз, тауық етін салып қуырамыз. Дәмді әрі жұмсақ болып піседі.
Бұл рецепті бойынша дайындау көп қонақ күтетін кезде өте тиімді.
Асыңыз дәмді болсын!
Дайындаған: Жадыра
Тауық етін дәмді етіп пісіру суретімен қарау
Қарапайым дәмді салат
Жұмыртқаның барлығын жарып араластырып, табаға аздап май құйып жұмыртқаны төрт бөліп қуырып алыңыз.
Тауық етін пеште пісіру
Тауықтың екі сан етін жуып алған соң кептіріп 6-7 бөліктерге бөліп алыңыз. Қалауыңызша тұз сеуіп қойыңыз.
Ананас қосылған салат (Королевский салат)
Тауық етін қайнатып пісіріп алу қажет. Тауық етін, ананасты, саңырауқұлақты төртбұрышты етіп немесе ұзынша етіп қалауыңызша тураңыз.
Жүзім мен тауық етінен жасалған салат
Оңай салат рецепті. Бұл салатты жасу үшін жаңа піскен жүзім болуы қажет.
Қара өрік қосылған салат (Салат с черносливом)
Тауық етін тұз, дәмдеуіштер қосып қайнатып пісіріп алу қажет. Тауық етін суыған соң ұзынша етіп тураңыз.