Сүт кремі бар дәмді түрік торты: бұл десертті қалай жасауға болады
Ас дайындау
Бұл торт Түркияда және Балқанда дайындалады. Бұл өте дәмді болып шығады. Бұл дәмді түрік десерті "Kıbrıs tatlısı" қант шәрбаты мен қаймақ қосылған жаңғақ тортынан тұрады.
Тортты дайындау үшін сізге 22-ден 15 сантиметрге дейінгі терең пісірме табақ қажет.
Түрік торты
Ингредиенттер:
Тест үшін:
нан үгіндісі-150 г;
қант-150 г;
кокос жаңғағы-150 г;
жаңғақ-150 г;
үш жұмыртқа;
өсімдік майы-150 мл;
пісіру ұнтағы-7 г;
ванильді қант-5 г.
Крем үшін:
сүт-600 мл;
қант-100 г;
ұн-55 г;
картоп крахмалы-140 г;
сары май-20 г.
Сироп үшін:
қант-150 г;
су-185 мл;
бір лимон.
Алдымен кремді дайындаймыз. Сүтті табаға құйыңыз. Қантты (100 г), ұнды және крахмалды араластырыңыз. Құрғақ ингредиенттерді сүтке құйып, белсенді түрде араластырыңыз бу шыққан кезде кремді орташа отта қайнатыңыз, кремді қоюланғанша ең аз отта пісіріңіз, сары май қосып, ерігенше араластырыңыз.
Кремді бөлек ыдысқа құйыңыз, контактіге жабысқақ пленкамен жабыңыз және толық салқындағанша тоңазытқышқа салыңыз.
Енді қамырды дайындаңыз. Нан үгіндісін және кокос үлпектерін бөлек құрғатыңыз. Жаңғақтарды ұсақтап, табада құрғатыңыз.
Үлкен ыдысқа қуырылған үгінділерді, жонқаларды және жаңғақтарды салыңыз, араластырыңыз және суытыңыз. Пісіру ұнтағын қосып (разрыхлитель), бәрін араластырыңыз.
Жеке ыдысқа үш жұмыртқаны жарып, 150 г қант, ванильді қант қосып, қант ерігенше шайқаңыз.
Құрғақ ингредиенттерді шайқалған жұмыртқаға құйып, 150 мл өсімдік майын қосып, біркелкі қалыпқа келгенше араластырыңыз.
Алынған қамырды пісірме табаққа салыңыз да, біркелкі қылып жайыңыз. Алдын ала қыздырылған пешке 180 градусқа 25 минут пісіріңіз. Дайын бисквитті печеньені сәл суытыңыз.
Сироп дайындаймыз. Кәстрөлге 150 г қант салып, 180 мл су құйыңыз, бір лимонның шырынын сығып, қайнағанша орташа отта пісіріңіз. 5 минут қайнатыңыз және пештен алыңыз. Бисквитті сироппен толтырыңыз. Тортты тоңазытқыштағы кремін жағып, үстіне кокос жаңғағын себіңіз. Тортты тоңазытқышқа бірнеше сағатқа қойып алғаныңыз абзал.
Тортты дайындау үшін сізге 22-ден 15 сантиметрге дейінгі терең пісірме табақ қажет.
Түрік торты
Ингредиенттер:
Тест үшін:
нан үгіндісі-150 г;
қант-150 г;
кокос жаңғағы-150 г;
жаңғақ-150 г;
үш жұмыртқа;
өсімдік майы-150 мл;
пісіру ұнтағы-7 г;
ванильді қант-5 г.
Крем үшін:
сүт-600 мл;
қант-100 г;
ұн-55 г;
картоп крахмалы-140 г;
сары май-20 г.
Сироп үшін:
қант-150 г;
су-185 мл;
бір лимон.
Алдымен кремді дайындаймыз. Сүтті табаға құйыңыз. Қантты (100 г), ұнды және крахмалды араластырыңыз. Құрғақ ингредиенттерді сүтке құйып, белсенді түрде араластырыңыз бу шыққан кезде кремді орташа отта қайнатыңыз, кремді қоюланғанша ең аз отта пісіріңіз, сары май қосып, ерігенше араластырыңыз.
Кремді бөлек ыдысқа құйыңыз, контактіге жабысқақ пленкамен жабыңыз және толық салқындағанша тоңазытқышқа салыңыз.
Енді қамырды дайындаңыз. Нан үгіндісін және кокос үлпектерін бөлек құрғатыңыз. Жаңғақтарды ұсақтап, табада құрғатыңыз.
Үлкен ыдысқа қуырылған үгінділерді, жонқаларды және жаңғақтарды салыңыз, араластырыңыз және суытыңыз. Пісіру ұнтағын қосып (разрыхлитель), бәрін араластырыңыз.
Жеке ыдысқа үш жұмыртқаны жарып, 150 г қант, ванильді қант қосып, қант ерігенше шайқаңыз.
Құрғақ ингредиенттерді шайқалған жұмыртқаға құйып, 150 мл өсімдік майын қосып, біркелкі қалыпқа келгенше араластырыңыз.
Алынған қамырды пісірме табаққа салыңыз да, біркелкі қылып жайыңыз. Алдын ала қыздырылған пешке 180 градусқа 25 минут пісіріңіз. Дайын бисквитті печеньені сәл суытыңыз.
Сироп дайындаймыз. Кәстрөлге 150 г қант салып, 180 мл су құйыңыз, бір лимонның шырынын сығып, қайнағанша орташа отта пісіріңіз. 5 минут қайнатыңыз және пештен алыңыз. Бисквитті сироппен толтырыңыз. Тортты тоңазытқыштағы кремін жағып, үстіне кокос жаңғағын себіңіз. Тортты тоңазытқышқа бірнеше сағатқа қойып алғаныңыз абзал.
Сіз мұндай дәмді қызанақ көрген жоқсыз: қысқа
Пияз қосылған қызанақ – қысқа арналған тіскебасардың жасаудың тамаша тәсілі. Бұл рецепт бойынша қызанақ жарқын, жаңа дәммен дайындалады.
Бал мен жаңғақ қосып әзірленген торт
Үлкен ыдысқа жұмыртқа, шекер, бал, сары майды салыңыз, жаңғақты да майдалап салыңыз, ұнды аз-аздан салып тұрып, өте жұмсақ қамыр илеңіз.
Бал мен банан оралған құймақ
Үлкенірек ыдысқа сүтті құйып үстіне жұмыртқа, йогурт, шекер, тұз, ұн, көпсіткіш, ванильді қант барлығын қосып араластырыңыз.
Бал қосылған торт (Торт медовик)
Торт медовик Бұл тортты дайындауда үшін қамыр қоймалжың болуы шарт.
Наполеон торты
Екі жұмыртқаны жарып үстіне тұз, сірке қышқылы және суды құйып жақсылап араластырып тоңазытқышқа салып қоямыз.
Наполеон торты
Үлкен табаққа сүтті құйыңыз, жұмыртқа, тұз, шекерді салып араластырыңыз да ұнның жартысын салып қасықпен қою болғанша араластырыңыз содан соң соданы