ойын сауық отауы
Сіз мұндай дәмді қызанақ көрген жоқсыз: қысқа арналған қызанақты жабудың рецепті
16.09.2024 84 0 Admin

Сіз мұндай дәмді қызанақ көрген жоқсыз: қысқа арналған қызанақты жабудың рецепті

Ас дайындау
Пияз қосылған қызанақ – қысқа арналған тіскебасардың жасаудың тамаша тәсілі. Бұл рецепт бойынша қызанақ жарқын, жаңа дәммен дайындалады. Сондықтан бұл дәмді дайындаманы жасау үшін біраз тер төгу істеу керек. Білімділер порталы сізге оны қалай дайындау керектігін көрсетеді.
Қызанақ тілімдері
1 литрлік банкадағы ингредиенттер:
қызанақ-800 г;
пияз-200 г;
үш түйір сарымсақ;
қара бұрыш-4 дана;
лавр жапырағы-1 дана;
ащы бұрыштың кішкене бөлігі;
жасыл (аскөк, желкек, жүзім жапырақтары) міндетті емес.
1 литр суға арналған маринад үшін:
қант – 1 ас қасық. л.;
тұз-1 ас қасық. л.;
сірке суы 9% - 1 ас қасық. л.

Алдымен банканы немесе банкаларды дайындаңыз. Кез келген ыңғайлы жолмен жуыңыз және зарарсыздандырыңыз. Кептіріп алыңыз.
Қызанақты жуыңыз және құрғатыңыз. Сабақтың түбін өткір пышақпен кесіп, үлкен тілімдерге кесіңіз.
Мысалы, төрт-төрттен.

Пиязды сақина пішімде кесіңіз. Дайындалған банкаларға сарымсақ, ащы бұрыш, таңдалған көк шөптерді, қара бұрыш түйінділерін мен лавр жапырағын жайыңыз. Егер сіз дайындаманың ащысы аз болуын қаласаңыз, ащы бұрыштан дәнектерін алып тастаңыз.
Кесектерге кесілген қызанақ пен пияз сақиналарын банкаларға қабаттарға салыңыз.

Маринадты мына әдіспен дайындаңыз. Суға тұз бен қант қосыңыз. Қатты отта қайнатыңыз. Сірке суын құйып, араластырыңыз.
Қызанақ пен пиязды банкалар жарылып кетпестей ыстық маринадпен толтырыңыз. Қақпақтармен жабыңыз. Үлкен, кең кастрюльге су құйыңыз (биіктіктің үштен бір бөлігі) және оны қайнатыңыз. Қайнаған су ыдысының түбіне ескі қалың сүлгіні ақырын түсіріңіз.

Оған қызанақ банкаларын салыңыз да, 10 минут ішінде 0,5 литр, 15 минут — 1 литрлік банкаларды зарарсыздандырыңыз. Қызанақ пен пияз банкаларын кастрюльден алыңыз да, ораңыз немесе мықтап жабыңыз. Төңкеріп, суытыңыз.

Түркияның ең дәмді тұздығы: бұрыш томат тұздығының рецепті Түркияның ең дәмді тұздығы: бұрыш томат
Мұндай дәмді тұздық көбінесе түрік мейрамханаларында беріледі. Енді сіз оны өзіңіз жасай аласыз. Бұрыш қосылған мұндай томат тұздығы ет үшін өте
Алма қосылған аджика Алма қосылған аджика
Көкөністердің бәрін жуып тазалап алу керек. Барлық көкөністерден езбе дайындау қажет (сөл сыққыш құрал немесе еттартқыш пайдалану). Езілген
Көк помидордан қыстық салат дайындау Көк помидордан қыстық салат дайындау
Қызанақты жеуге ыңғайлы етіп турау, қалыңдығын 2 мм. Тұз сеуіп жақсылап араластырып қою.
Баклажан қосылған қыстық салат (Салат "Пятерочка") Баклажан қосылған қыстық салат (Салат "Пятерочка")
"Қыстың қамын жаз ойла» - деген аталы сөзге құлақ асатын апа - әпкелеріміз қытымыр қыстың дайындығына кірісіп кеткен де болар. Әр үйден табыла
Қияр салаты (қысты күнге сақтау үшін дайындалады) Қияр салаты (қысты күнге сақтау үшін дайындалады)
Көкөністердің бәрін жуып тазалап алыңыз. Қызанақ, болгар бұрыш, сарымсақты майдалап езу керек.
Томат (тұздық) дайындау Томат (тұздық) дайындау
Томат (тұздық) дайындау
Пікірлер (0)
Пікір білдіру
Ақпарат
Қонақ,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
×