Тауық сорпасы
Ас дайындау
Құрамдас бөліктер:
1 тауық
1 пияз
1 сәбіз
Тұз, бұрыш
Дайындау әдісі:
Тауықты тұздап, пияз бен сәбізді тұтас күйінде қосып, суға салып қайнатыңыз.
Қайнағаннан кейін отты төмендетіп, сорпаны 1 - 2 сағат қайнатамыз. Арасында сорпаның дәмін көріп, керегінше тұз, бұрыш қосуға болады.
Сорпа дайын болғанда, оны сүзіп, көбірек дәм беру үшін үстіне май қосуға болады.
1 тауық
1 пияз
1 сәбіз
Тұз, бұрыш
Дайындау әдісі:
Тауықты тұздап, пияз бен сәбізді тұтас күйінде қосып, суға салып қайнатыңыз.
Қайнағаннан кейін отты төмендетіп, сорпаны 1 - 2 сағат қайнатамыз. Арасында сорпаның дәмін көріп, керегінше тұз, бұрыш қосуға болады.
Сорпа дайын болғанда, оны сүзіп, көбірек дәм беру үшін үстіне май қосуға болады.
Қазақша күріш палау
Етті кішкентай текшелерге турап, қазанға салып, майда қуырыңыз. Пиязды қосып, ол жұмсарғанша қуырып, қазанның қақпағын жаба тұрыңыз.
Манты жасау
Қамырды дайындау үшін ұнды сұйық сумен тұздап, жұмсақ, икемді қамыр илеп, оны 30 минутқа қойыңыз. Тартылған етті пиязбен, тұз бен бұрышпен
Қазақша ет
Етті мұздай суға салып, қайнатыңыз, керек болса аздап тұз қосыңыз. Қайнағаннан кейін отты төмендетіп, етті 1, 5 – 2 сағатқа дейін жай отта пісіріңіз.
Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы)
Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы) Күрішті жуып алыңыз, қайнап тұрған ыстық су құйып 5-7 минутқа қалдырыңыз. Фаршты үлкендеу ыдысқа салыңыз,
Тартылған ет пен күріштен жасалған сорпа (Суп с
Картопты, сәбізді, қабығынан ажыратып, тазалап жуып алыңыз. Картопты сорпаға турағандай төртбұрышты етіп тураңыз, сәбізді дөңгелектеп жұқалап тураңыз.