ойын сауық отауы
Қазақша ет
23.01.2025 13 0 Admin

Қазақша ет

Ас дайындау
Құрамдас бөліктер:
500 г сиыр еті (немесе жылқы еті)
1 бас пияз
2 ас қасық май
500 г ұн
Су, тұз, бұрыш
Дайындау әдісі:
Етті мұздай суға салып, қайнатыңыз, керек болса аздап тұз қосыңыз. Қайнағаннан кейін отты төмендетіп, етті 1, 5 – 2 сағатқа дейін жай отта пісіріңіз. Сорпаға өз дәмін беру үшін пиязды тұтас күйінде, бұрыш, лавр жапырағын қосып қайнатыңыз.
Қамырды дайындау үшін ұнды тазартып, тұзбен араластырыңыз. Жылы су қосып, жұмсақ, бірақ тығыз емес қамыр илеп, 30 минутқа қалдырыңыз.
Қамырды жұқа етіп жайыңыз, содан кейін оны квадрат немесе шеңбер түрінде бөліктерге кесіңіз.
Кесілген қамырды қайнап тұрған сорпада 5 - 7 минуттай пісіріп, алған соң тартылған етпен араластырыңыз.
Дастарханға қойғанда, үстіне тұздық ретінде пиязды турап, майға қуырып қосыңыз.
Асыңыз дәмді болсын!

Тортилья Тортилья
Мексикада Тортилла-ұлттық тағамдардың бірі, кедейлерге арналған негізгі тағам. Үндістер оларды ежелден бері пісіріп келеді, ал испан конкистадорлары
Қазақша күріш палау Қазақша күріш палау
Етті кішкентай текшелерге турап, қазанға салып, майда қуырыңыз. Пиязды қосып, ол жұмсарғанша қуырып, қазанның қақпағын жаба тұрыңыз.
Бауырсақ дайындау Бауырсақ дайындау
Ашытқы мен қантты жылы суға салып, 10 минутқа қалдырыңыз. Сосын осы ерітіндіні ұнға қосып, тұзбен араластырыңыз. Жұмсақ қамыр илеп, оны бір сағатқа
Манты жасау Манты жасау
Қамырды дайындау үшін ұнды сұйық сумен тұздап, жұмсақ, икемді қамыр илеп, оны 30 минутқа қойыңыз. Тартылған етті пиязбен, тұз бен бұрышпен
Кәуап пісіру Кәуап пісіру
Тауық етін орташа текшелерге тураңыз. Пиязды ұсақтап, соя соусымен, лимон шырынымен, тұзбен және бұрышпен араластырыңыз. Етті маринадқа қосып,
Бәліш (пирожки) Бәліш (пирожки)
Сүтті жай отта қойып жылытып алу керек. Жылы сүтке шекер, ашытқы, тұз, сұйық майды құйып араластырыңыз. Ұнды електен өткізіп салып жұмсақ етіп қамыр
Пікірлер (0)
Пікір білдіру
Ақпарат
Қонақ,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
×