Манты жасау
Ас дайындау
Құрамдас бөліктер:
500 г тартылған ет (сиыр немесе қой)
2 пияз
500 г ұн
Су, тұз
Дайындау әдісі:
Қамырды дайындау үшін ұнды сұйық сумен тұздап, жұмсақ, икемді қамыр илеп, оны 30 минутқа қойыңыз.
Тартылған етті пиязбен, тұз бен бұрышпен араластырыңыз. Пязды міндетті түрде пышақпен майдалап тураңыз, егер де ерттартқыштан өткізсеңіз оны ащы дәмі етке сіңіп, мантыңыздың дәмін бұзуы мүмкін.
Қамырды жұқа етіп жайып, кішкентай төртбұрыштарға бөліңіз. Әрбір қамырдың ішіне дайын етті салып, төрт жағын ішке қарай ораңыз.
Мантыны буға пісіретін арнайы кастрюльге қойып, 45 минуттай буға пісіріңіз.
Асыңыз дәмді болсын!
500 г тартылған ет (сиыр немесе қой)
2 пияз
500 г ұн
Су, тұз
Дайындау әдісі:
Қамырды дайындау үшін ұнды сұйық сумен тұздап, жұмсақ, икемді қамыр илеп, оны 30 минутқа қойыңыз.
Тартылған етті пиязбен, тұз бен бұрышпен араластырыңыз. Пязды міндетті түрде пышақпен майдалап тураңыз, егер де ерттартқыштан өткізсеңіз оны ащы дәмі етке сіңіп, мантыңыздың дәмін бұзуы мүмкін.
Қамырды жұқа етіп жайып, кішкентай төртбұрыштарға бөліңіз. Әрбір қамырдың ішіне дайын етті салып, төрт жағын ішке қарай ораңыз.
Мантыны буға пісіретін арнайы кастрюльге қойып, 45 минуттай буға пісіріңіз.
Асыңыз дәмді болсын!
Тортилья
Мексикада Тортилла-ұлттық тағамдардың бірі, кедейлерге арналған негізгі тағам. Үндістер оларды ежелден бері пісіріп келеді, ал испан конкистадорлары
Қазақша ет
Етті мұздай суға салып, қайнатыңыз, керек болса аздап тұз қосыңыз. Қайнағаннан кейін отты төмендетіп, етті 1, 5 – 2 сағатқа дейін жай отта пісіріңіз.
Қаттама нан
Ұнды електен өткізіп алыңыз. Жылы суға сұйық май, тұз, шекер, ашытқыны салып жұмсақтау етіп қамыр илеңіз.
Ет қосып пісірілген бәліш
Үлкен ыдысқа сары майды ерітіп салыңыз, қаймақ, жұмыртқа, тұз салып араластырыңыз.
Бәліш (пирожки)
Сүтті жай отта қойып жылытып алу керек. Жылы сүтке шекер, ашытқы, тұз, сұйық майды құйып араластырыңыз. Ұнды електен өткізіп салып жұмсақ етіп қамыр