
Сарымсақ тұнбасы
Денсаулық
Сарымсақ тұнбасы
Сарымсақтың сүтке немесе лимонға қосылған тұнбасы қан тамырларын тазалап, адам ағзасын жасартады. Маған мұны ұзақ жылдардан бері саламатты өмір салтын ұстанатын бір қарт кісі түсіндіріп, қалай жасауын үйреткен болатын. Содан бері мен үнемі сарымсақ ликерін пайдаланып келемін. Әрі бұған отбасымды да толық үйреттім. Тіпті немерелерімнің оған дағдылағаны сонша, маусымдық сырқаттар мен вирус дегеннен қорықпайтын болдық.
Сарымсақ ликері былай дайындалады: 12 сарымсақтың әрқайсысын төртке бөліп, мөлдір шыны ыдысқа салады да, үстіне 3 стакан жүзімнің қызыл шарабын құяды. Аузын жауып, терезенің үнемі күн түсіп тұратын жақтауына 2 аптаға қою керек. Әр күні кемінде 2 - 3 реттен шайқап отыруды ұмытпаңыз. Мерзімі келгенде қоспа сүзіліп, қара түсті шыны ыдысқа құйып алынады. Осыны бір ай бойы үзбестен 1 шай қасықтан күніне 3 рет ас алдында ішіп жүрсеңіз, ағзаңыз созылмалы сырқаттарынан сауығып, ммунитет нығайып, кейбір кеселдер сізге жоламайтын болады.
Бұл сарымсақ ликері ағзадағы тұзды да қуады. Зиянды холестеринді азайтып, қанды тазалап, қан тамырлары мен жүректің жұмысын жақсартады. Артық майдан арылтып, зат алмасуын тездетеді. Тибеттіктер мұны текке ұзақ өмір сүру сусыны деп атамайды.
Сарымсақтың сүтке немесе лимонға қосылған тұнбасы қан тамырларын тазалап, адам ағзасын жасартады. Маған мұны ұзақ жылдардан бері саламатты өмір салтын ұстанатын бір қарт кісі түсіндіріп, қалай жасауын үйреткен болатын. Содан бері мен үнемі сарымсақ ликерін пайдаланып келемін. Әрі бұған отбасымды да толық үйреттім. Тіпті немерелерімнің оған дағдылағаны сонша, маусымдық сырқаттар мен вирус дегеннен қорықпайтын болдық.
Сарымсақ ликері былай дайындалады: 12 сарымсақтың әрқайсысын төртке бөліп, мөлдір шыны ыдысқа салады да, үстіне 3 стакан жүзімнің қызыл шарабын құяды. Аузын жауып, терезенің үнемі күн түсіп тұратын жақтауына 2 аптаға қою керек. Әр күні кемінде 2 - 3 реттен шайқап отыруды ұмытпаңыз. Мерзімі келгенде қоспа сүзіліп, қара түсті шыны ыдысқа құйып алынады. Осыны бір ай бойы үзбестен 1 шай қасықтан күніне 3 рет ас алдында ішіп жүрсеңіз, ағзаңыз созылмалы сырқаттарынан сауығып, ммунитет нығайып, кейбір кеселдер сізге жоламайтын болады.
Бұл сарымсақ ликері ағзадағы тұзды да қуады. Зиянды холестеринді азайтып, қанды тазалап, қан тамырлары мен жүректің жұмысын жақсартады. Артық майдан арылтып, зат алмасуын тездетеді. Тибеттіктер мұны текке ұзақ өмір сүру сусыны деп атамайды.

6 ақ шикі жұмыртқаны жуып, қабығымен бірге қоңыр шыны ыдысқа салу керек. Оның үстіне орташа 10 лимон шырынын құяды. Содан соң ыдыстың аузын дәкемен

Банканы стерилдеу керек. Банкаға 3 - 4 түйір қара бұрыш салыңыз помидор салыңыз, сарымсақты салыңыз үстіне ақжелкен мен аскөкті салыңыз

Көкөністердің бәрін жуып тазалап алыңыз. Қызанақ, болгар бұрыш, сарымсақты майдалап езу керек.

Қиярды жуып тазалап алған соң, ортасынан екіге бөліп, ұзынынан тағы 2 - 3 - ке бөліңіз. Ұзынша ірі етіп турау керек. Тұз сеуіп араластырып қойыңыз.

Лағман. Етті жұқалап, жапырақтап тураңыз. Көкөністердің барлығын қабығынан тазалап алып қалауыңызша турап дайындап алыңыз.

Сәбізді корей салатына арналған теркадан өткіземіз, сарымсақты жұқалап дөңгелектеп тураймыз. Сарымсақ пен сәбізді араластырамыз.