
Қырыққабаттан жасалған корей салаты
Ас дайындау
Қырыққабат (капуста) – 3 кг
Сәбіз – 700 гр
Сарымсақ – 2 - 3 бас
Су – 1 литр
Сұйық май – 250 мл
Тұз – 3 ас қасық
Шекер – 100 - 150 гр
Қызыл бұрыш – 1 ас қасық
Уксус 70 % - 3 ас қасық
Жасалуы
▪ Сәбізді корей салатына арналған теркадан өткіземіз, сарымсақты жұқалап дөңгелектеп тураймыз. Сарымсақ пен сәбізді араластырамыз.
▪ Қырыққабатты төртбұрыштап тураймыз.
▪ Үлкен ыдысқа сәбізден бір қатар салып, үстіне бір қатар қырыққабаттан саламыз, осылай түгел салып шығамыз.
▪ Суды отқа қоямыз қайнаған соң тұз, қызыл бұрыш, шекер, май, уксусты құйып дайын болған тұздықты қырыққабаттың үстіне құямыз.
▪ Үстінен ауыр затпен бастырып 12 сағатқа қалдырамыз. Дайын болған салатты тоңазытқышта сақтауға болады.
Сәбіз – 700 гр
Сарымсақ – 2 - 3 бас
Су – 1 литр
Сұйық май – 250 мл
Тұз – 3 ас қасық
Шекер – 100 - 150 гр
Қызыл бұрыш – 1 ас қасық
Уксус 70 % - 3 ас қасық
Жасалуы
▪ Сәбізді корей салатына арналған теркадан өткіземіз, сарымсақты жұқалап дөңгелектеп тураймыз. Сарымсақ пен сәбізді араластырамыз.
▪ Қырыққабатты төртбұрыштап тураймыз.
▪ Үлкен ыдысқа сәбізден бір қатар салып, үстіне бір қатар қырыққабаттан саламыз, осылай түгел салып шығамыз.
▪ Суды отқа қоямыз қайнаған соң тұз, қызыл бұрыш, шекер, май, уксусты құйып дайын болған тұздықты қырыққабаттың үстіне құямыз.
▪ Үстінен ауыр затпен бастырып 12 сағатқа қалдырамыз. Дайын болған салатты тоңазытқышта сақтауға болады.

Көкөністердің барлығын қабығынан ажыратып тазалап аламыз. Қызанақты, болгар бұрышын, ащы бұрышты, сарымсақты, сәбізді еттартқыштан (мясорубка)

Көкөністерді тазалап жуып алыңыз. Қырыққабатты ұзынша етіп майдалап тураңыз, сәбізді ұзынша етіп тураңыз (теркадан өткізуге де болады).

Баклажанды майда төртбұрышты етіп тураймыз да 4 - 5 қасық тұз салып, мұздай суға салып қоямыз, 40 минуттай тұруы қажет.

Барлық көкөністерді жуып тазалап алып, сәбізді теркадан өткізіңіз (соломка), капустаны, тәтті бұрышты, пиязды жіңішке ұзынша етіп тураңыз.