Шұжық пен қырыққабат салаты
Ас дайындау
Жеңіл қырыққабат пен шұжық салаты
Қырыққабат -
Колбаса немесе піскен ет – 200 гр
Аскөк (укроп) – 5 тал
Ақжелкен (петрушка) – 5 тал
Қаймақ – 100 гр
Тұз – қалауыңызша
Қара бұрыш - қалауыңызша
Қырыққабатты майдалап тураңыз аздап тұз сеуіп араластырыңыз. Етті немесе шұжықты ұзынша етіп тураңыз, аскөк пен ақжелкенді де майдалап тураңыз. Барлығын үлкен ыдысқа салып, дәміне қарай тұз, қара бұрышты сеуіп араластырыңыз.
Ескерту: шұжықтың тұзы да шығады, сондықтан тұзды аздау салған жөн.
Қырыққабат -
Колбаса немесе піскен ет – 200 гр
Аскөк (укроп) – 5 тал
Ақжелкен (петрушка) – 5 тал
Қаймақ – 100 гр
Тұз – қалауыңызша
Қара бұрыш - қалауыңызша
Қырыққабатты майдалап тураңыз аздап тұз сеуіп араластырыңыз. Етті немесе шұжықты ұзынша етіп тураңыз, аскөк пен ақжелкенді де майдалап тураңыз. Барлығын үлкен ыдысқа салып, дәміне қарай тұз, қара бұрышты сеуіп араластырыңыз.
Ескерту: шұжықтың тұзы да шығады, сондықтан тұзды аздау салған жөн.
Ашытылған қырыққабат (квашеная капуста)
Ашытылған қырыққабат салатын дайындау соншалықты қиын емес және 2 - 3 күнде дайын болады. Дайын болған соң салқын жерде сақтауға тура келеді немесе
Қуырылған ет пен қияр салаты (Огурцы с мясом)
Қиярды жуып тазалап алған соң, ортасынан екіге бөліп, ұзынынан тағы 2 - 3 - ке бөліңіз. Ұзынша ірі етіп турау керек. Тұз сеуіп араластырып қойыңыз.
Ашытылған қырыққабат (капуста) салаты
Көкөністерді тазалап жуып алыңыз. Қырыққабатты ұзынша етіп майдалап тураңыз, сәбізді ұзынша етіп тураңыз (теркадан өткізуге де болады).
Көктем салаты
Қыстан жаңа шыққан мезгілде яғни көктем келісімен адам организмі витаминді керек ете бастайды.
Лечо салаты
Ең алдымен көкөністерді жуып тазалап алыңыз. Қызанақтан сок дайындап алыңыз. Сәбізді ұзынша етіп теркадан өткізіңіз, пиязды, бұрышты ірі төртбұрыш