ойын сауық отауы
Ашытылған қырыққабат (квашеная капуста)
26.08.2017 4 511 0 Дауыл

Ашытылған қырыққабат (квашеная капуста)

Ас дайындау
Ашытылған қырыққабат (квашеная капуста)

Ашытылған қырыққабат салатын дайындау соншалықты қиын емес және 2 - 3 күнде дайын болады. Дайын болған соң салқын жерде сақтауға тура келеді немесе тоңазытқышқа салып қою керек. Кез келген ашытылған қырыққабат дайындау үшін қабығы қалың ақ қырыққабат түрін пайдаланған жөн.

Құрамы:
Қырыққабат – 1 кг
Сәбіз – 1 бас
Тұз – қалауыңызша
Шекер – қалауыңызша
Қара бұрыш – қалауыңызша
Лавр жапырағы – қалауыңызша
Аскөк (укроп) ұрығы – қалауыңызша


Қырыққабатты майдалап тураңыз, сәбізді ұзынша етіп тураңыз немесе сәбіз турағышпен өткізіңіз.
Үлкен ыдысқа салып бәрін араластырыңыз. Асханада 2 күн қалдырыңыз, жиналған газды шанышқымен шығарып тұрыңыз, бетіне шыққан көбікті алып тастаңыз. Дайын болған соң яғни 2 - 3 күн тұрған соң, банкаларға қатты толтырмай нығыздап салып, тоңазытқышқа салып қойыңыз.

Дайындаған: Асыл

Шұжық пен қырыққабат салаты Шұжық пен қырыққабат салаты
Қырыққабатты майдалап тураңыз аздап тұз сеуіп араластырыңыз. Етті немесе шұжықты ұзынша етіп тураңыз, аскөк пен петрушканы да майдалап тураңыз.
Ашытылған қырыққабат (капуста) салаты Ашытылған қырыққабат (капуста) салаты
Көкөністерді тазалап жуып алыңыз. Қырыққабатты ұзынша етіп майдалап тураңыз, сәбізді ұзынша етіп тураңыз (теркадан өткізуге де болады).
Көктем салаты Көктем салаты
Қыстан жаңа шыққан мезгілде яғни көктем келісімен адам организмі витаминді керек ете бастайды.
Капуста (қырыққабат) тұздау Капуста (қырыққабат) тұздау
Бұл ашты қырыққабатты қыс бойы жеуге арнап тұздайтын болғандықтан, тұзды суды үлкен шелекке дайындап алыңыз. 10 литр мұздай суға шамамен 0,5кг жуық
Лечо салаты Лечо салаты
Ең алдымен көкөністерді жуып тазалап алыңыз. Қызанақтан сок дайындап алыңыз. Сәбізді ұзынша етіп теркадан өткізіңіз, пиязды, бұрышты ірі төртбұрыш
Қырыққабаттан (капуста) жасалған салат Қырыққабаттан (капуста) жасалған салат
Барлық көкөністерді жуып тазалап алып, сәбізді теркадан өткізіңіз (соломка), капустаны, тәтті бұрышты, пиязды жіңішке ұзынша етіп тураңыз.
Пікірлер (0)
Пікір білдіру
Ақпарат
Қонақ,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
×