Котлет
Ас дайындау
Тартылған ет (фарш) – 200 гр
Жұмыртқа – 1 бас
Пияз – 1 бас (орташа)
Нан – 1 бөлік
Сүт – 100 мл
Тұз – жарты шай қасық
Шекер – жарты шай қасық
Қара бұрыш – қалауыңызша
Ұн (фарштың сыртын аунату үшін)
Сұйық май (қуыру үшін)
▪ Ең алдымен нанды майдалап турап сүтке салып жібітіп қою керек.
▪ Пиязды қабығынан тазалап жуып алып, төртбұрышты етіп майдалап турайды.
▪ Барлығын үлкен табаққа салып араластыру керек (тартылған ет, пияз, жұмыртқа, тұз, шекер, қара бұрыш, сүтке езілген нан).
▪ Дайын болған езбені майда бөліктерге бөліп, дөңгелек күлшелер жасайды.
▪ Табаның ішіне 1 қасық май құйып қызған соң майда дөңгелектерді ұнға аунатып алып, табаға салып қуырады. Бір бетін 3 минут екінші бетін 3 минут.
▪ Барлығын қуырып біткен соң табаның ішіне тамақ құятын ожаумен бір ожау су құйып котлеттерді салып 20 минут жай отта және пісіреді.
Ескерту Әр қуырған сайын 1 қасық май құйып отырады.
Жұмыртқа – 1 бас
Пияз – 1 бас (орташа)
Нан – 1 бөлік
Сүт – 100 мл
Тұз – жарты шай қасық
Шекер – жарты шай қасық
Қара бұрыш – қалауыңызша
Ұн (фарштың сыртын аунату үшін)
Сұйық май (қуыру үшін)
▪ Ең алдымен нанды майдалап турап сүтке салып жібітіп қою керек.
▪ Пиязды қабығынан тазалап жуып алып, төртбұрышты етіп майдалап турайды.
▪ Барлығын үлкен табаққа салып араластыру керек (тартылған ет, пияз, жұмыртқа, тұз, шекер, қара бұрыш, сүтке езілген нан).
▪ Дайын болған езбені майда бөліктерге бөліп, дөңгелек күлшелер жасайды.
▪ Табаның ішіне 1 қасық май құйып қызған соң майда дөңгелектерді ұнға аунатып алып, табаға салып қуырады. Бір бетін 3 минут екінші бетін 3 минут.
▪ Барлығын қуырып біткен соң табаның ішіне тамақ құятын ожаумен бір ожау су құйып котлеттерді салып 20 минут жай отта және пісіреді.
Ескерту Әр қуырған сайын 1 қасық май құйып отырады.
Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы)
Оңай әрі дәмді голубцы (Ленивый голубцы) Күрішті жуып алыңыз, қайнап тұрған ыстық су құйып 5-7 минутқа қалдырыңыз. Фаршты үлкендеу ыдысқа салыңыз,
Қарапайым дәмді салат
Жұмыртқаның барлығын жарып араластырып, табаға аздап май құйып жұмыртқаны төрт бөліп қуырып алыңыз.
Қуырылған қырыққабатты (капуста) қамырға орап
Ең алдымен көкөністерді тазалап, тез пісетіндей майдалау етіп турап, табаға май құйып 2-3 минут қуырып отты жай басып 10-15 минут бұқтырып қойыңыз.
Бәліш (пирожки)
Сүтті жай отта қойып жылытып алу керек. Жылы сүтке шекер, ашытқы, тұз, сұйық майды құйып араластырыңыз. Ұнды електен өткізіп салып жұмсақ етіп қамыр
Фаршталған бұрыш (фаршированный перец)
Алдымен бұрышты жуып тазалап түп жағын кесіп, ішін тазалап алыңыз.