Пицца Маргарита
Ас дайындау
Пицца Маргарита (оңай рецепт)
Қамырына
Ұн – 500 гр
Шекер – 1 ас қасық
Тұз – 1 шай қасық
Ашытқы – 2 шай қасық
Сұйық май – 2 ас қасық
Су – 200 мл
Салмасына:
Томат немесе кетчуп – 200 гр
Ірімшік – 200 гр
Ұн, су, тұз, шекер, ашытқы майды қосып жұмсақ қамыр илеу қажет.
Қамырды орап 30 минутқа қалдыру керек.
Жарты сағаттан соң қамырды өзіңізге керекті мөлшерде бөліп дайындап алу керек. Содан соң қамырды жұқалап жайып үстіне томат немесе кетчуп жағып үстіне майда теркадан өткізілген ірімшікті салып 220 градус ыстық пеште 7 - 10 минут пісіру қажет.
Ескерту: томат, кетчуп орнына үйде дайындалған қызанақ салатын жағуға болады.
Қамырына
Ұн – 500 гр
Шекер – 1 ас қасық
Тұз – 1 шай қасық
Ашытқы – 2 шай қасық
Сұйық май – 2 ас қасық
Су – 200 мл
Салмасына:
Томат немесе кетчуп – 200 гр
Ірімшік – 200 гр
Ұн, су, тұз, шекер, ашытқы майды қосып жұмсақ қамыр илеу қажет.
Қамырды орап 30 минутқа қалдыру керек.
Жарты сағаттан соң қамырды өзіңізге керекті мөлшерде бөліп дайындап алу керек. Содан соң қамырды жұқалап жайып үстіне томат немесе кетчуп жағып үстіне майда теркадан өткізілген ірімшікті салып 220 градус ыстық пеште 7 - 10 минут пісіру қажет.
Ескерту: томат, кетчуп орнына үйде дайындалған қызанақ салатын жағуға болады.
Дәмді пицца рецепті. Тез дайындалатын пицца
Жоғарыда көрсетілген құрам бойынша қамыр дайындау қажет. Қамырды көтерілуі үшін 30-40 минтуқа қоямыз.
Картоп езбесі қосылған нан
Үлкендеу табаққа жылы сүтті құйыңыз үстіне картоп езбесін салып араластырыңыз.
Орама нан немесе ханым
Ең алдымен қамырды илеп дайындап қою қажет. Үлкен ыдысқа ұнды електен өткізіңіз, бөлек ыдысқа жұмыртқаны жарып тұз салып суды құйып дайындап
Пицца рецепті
Жылы суды үлкендеу ыдысқа құйыңыз тұз, шекерді салыңыз және ашытқыны салыңыз жұмсақ қамыр илеңіз. Қамырды жылы орап 30 - 40 минуттай қалдырыңыз.
Қатпарлы қамырдан дайындалған тәтті тоқаш
Алдымен табаққа ұнды салыңыз, ашытқы, тұз, шекер, жұмыртқа май, сүтті құйып жұмсақ қамыр илеңіз.