Қатпарлы қамырдан дайындалған тәтті тоқаш (рогалики)
Ас дайындау
Ұн – 3 стакан
Ашытқы (дрожжи) – 1 ас қасық
Сүт – 1 стакан
Сұйық май – 0, 5 стакан (жарты стакан)
Жұмыртқа – 1 бас
Сары май (слив. масло)– 1 ас қасық
Шекер – 1 ас қасық
Тұз – 2 шай қасық
Ірімшік (творог) – 200 гр
Күнжүт, зире (тмин) (бетіне себуге)
Жасалуы
▪ Алдымен табаққа ұнды салыңыз, ашытқы, тұз, шекер, жұмыртқа май, сүтті құйып жұмсақ қамыр илеңіз.
▪ Қамырды көтерілгенге дейін жылы орап қойыңыз.
▪ Қамыр көтеріліп яғни ашығаннан кейін 7 бөлікке бөліңіз де майда шелпектер секілді жайыңыз.
▪ Майда дөңгелек қамырлардың арасына сары май жағып бір - бірінің үстіне қойыңыз. (сары май жағылатындай жұмсақ болуы керек, отқа еріту қажет емес)
▪ Қабатталған қамырды және жайыңыз, жұқалығы бауырсаққа жайған қамырдан сәл жұқа болуы керек.
▪ Қамырды үшбұрышты етіп 12 бөлікке кесіңіз.
▪ Ірімшікті төгілмейтіндей етіп салып ораңыз да бетіне жұмыртқа сарысын жағып күнжүт пен зирені сеуіп 180⁰С пешке салып пісіріңіз.
Табаның іші былғанбасын десеңіз қамыр астына арнайы қағаз төсеп салып пісіруге болады.
Суретімен қарау
Дайындаған: Жадыра
Сіздің де рецептеріңіз болса салуға болады, пікір қалдыру жолына жазып қалдырыңыз немесе сайтқа кіріп енгізіңіз поштаға жіберуге де болады
Ашытқы (дрожжи) – 1 ас қасық
Сүт – 1 стакан
Сұйық май – 0, 5 стакан (жарты стакан)
Жұмыртқа – 1 бас
Сары май (слив. масло)– 1 ас қасық
Шекер – 1 ас қасық
Тұз – 2 шай қасық
Ірімшік (творог) – 200 гр
Күнжүт, зире (тмин) (бетіне себуге)
Жасалуы
▪ Алдымен табаққа ұнды салыңыз, ашытқы, тұз, шекер, жұмыртқа май, сүтті құйып жұмсақ қамыр илеңіз.
▪ Қамырды көтерілгенге дейін жылы орап қойыңыз.
▪ Қамыр көтеріліп яғни ашығаннан кейін 7 бөлікке бөліңіз де майда шелпектер секілді жайыңыз.
▪ Майда дөңгелек қамырлардың арасына сары май жағып бір - бірінің үстіне қойыңыз. (сары май жағылатындай жұмсақ болуы керек, отқа еріту қажет емес)
▪ Қабатталған қамырды және жайыңыз, жұқалығы бауырсаққа жайған қамырдан сәл жұқа болуы керек.
▪ Қамырды үшбұрышты етіп 12 бөлікке кесіңіз.
▪ Ірімшікті төгілмейтіндей етіп салып ораңыз да бетіне жұмыртқа сарысын жағып күнжүт пен зирені сеуіп 180⁰С пешке салып пісіріңіз.
Табаның іші былғанбасын десеңіз қамыр астына арнайы қағаз төсеп салып пісіруге болады.
Суретімен қарау
Дайындаған: Жадыра
Сіздің де рецептеріңіз болса салуға болады, пікір қалдыру жолына жазып қалдырыңыз немесе сайтқа кіріп енгізіңіз поштаға жіберуге де болады
Қаттама нан
Ұнды електен өткізіп алыңыз. Жылы суға сұйық май, тұз, шекер, ашытқыны салып жұмсақтау етіп қамыр илеңіз.
Бал мен жаңғақ қосып әзірленген торт
Үлкен ыдысқа жұмыртқа, шекер, бал, сары майды салыңыз, жаңғақты да майдалап салыңыз, ұнды аз-аздан салып тұрып, өте жұмсақ қамыр илеңіз.
Қуырылған қырыққабатты (капуста) қамырға орап
Ең алдымен көкөністерді тазалап, тез пісетіндей майдалау етіп турап, табаға май құйып 2-3 минут қуырып отты жай басып 10-15 минут бұқтырып қойыңыз.
Наполеон торты
Үлкен табаққа сүтті құйыңыз, жұмыртқа, тұз, шекерді салып араластырыңыз да ұнның жартысын салып қасықпен қою болғанша араластырыңыз содан соң соданы
Бәліш (пирожки)
Сүтті жай отта қойып жылытып алу керек. Жылы сүтке шекер, ашытқы, тұз, сұйық майды құйып араластырыңыз. Ұнды електен өткізіп салып жұмсақ етіп қамыр
Тәтті тоқаш (булочка)
Майды табаға салып жай отта ерітіп алыңыз, от жай басылып тұрған күйінде сүтті құйыңыз, жұмыртқаны салыңыз, тұзды, шекерді салыңыз.