
Қияр мен йогурт араластырылған салат
Ас дайындау
Қияр мен йогурт араластырылған салат
Қияр - 300 грамм
Тұз – жарты шай қасық
Йогурт – 250 мл
Сарымсақ (чеснок) – 2 түйір
Жалбыз (мята) – 1 - 2 тал
Көк пияз – 5 тал
Қызыл бұрыш (ұнтақ) – 1 шымшым
Қара бұрыш – жарты шай қасық
Қиярды төрт бұрышты етіп турау керек, көк пияз бен жалбызды да майдалап турау қажет.
Иогурт үстіне тұз, қара бұрыш, қызыл бұрыш салады, сарымсақты майдалап турап салады. Дайын болған соусты қиярдың үстіне құйып араластырады. Оңай әрі жеңіл салат түрі дайын.
Асыңыз дәмді болсын!
Дайындаған: Жадыра
Қияр - 300 грамм
Тұз – жарты шай қасық
Йогурт – 250 мл
Сарымсақ (чеснок) – 2 түйір
Жалбыз (мята) – 1 - 2 тал
Көк пияз – 5 тал
Қызыл бұрыш (ұнтақ) – 1 шымшым
Қара бұрыш – жарты шай қасық
Қиярды төрт бұрышты етіп турау керек, көк пияз бен жалбызды да майдалап турау қажет.
Иогурт үстіне тұз, қара бұрыш, қызыл бұрыш салады, сарымсақты майдалап турап салады. Дайын болған соусты қиярдың үстіне құйып араластырады. Оңай әрі жеңіл салат түрі дайын.
Асыңыз дәмді болсын!
Дайындаған: Жадыра

Жұмыртқаның барлығын жарып араластырып, табаға аздап май құйып жұмыртқаны төрт бөліп қуырып алыңыз.

Қиярды жуып тазалап алған соң, ортасынан екіге бөліп, ұзынынан тағы 2 - 3 - ке бөліңіз. Ұзынша ірі етіп турау керек. Тұз сеуіп араластырып қойыңыз.

Пекин қырыққабаты қосып әзірленген салат рецепті Пекин қырыққабаты – 300 - 400 гр Қияр – 1 бас

Бұл салатты дайындау үшін жұмыртқаны қайнатып пісіріп алу керек, картопты майға қуырып алу керек (картошка фри).

Алдымен бұрышты жуып тазалап түп жағын кесіп, ішін тазалап алыңыз.

Қыстан жаңа шыққан мезгілде яғни көктем келісімен адам организмі витаминді керек ете бастайды.