ойын сауық отауы
Ет қосып пісірілген бәліш
27.12.2016 12 845 0 Дауыл

Ет қосып пісірілген бәліш

Ас дайындау
Қамырына
Ұн – 300 гр
Қаймақ – 200 гр
Сары май – 100 гр
Жұмыртқа – 1 бас
Көпсіткіш (разрыхлитель) – 2 шай қасық
Тұз - 1 шай қасық


Қамыр ішіне салуға
Тартылған ет (фарш) – 400 гр
Картоп – 1 бас
Пияз – 2 бас
Тұз – қалауыңызша
Қара бұрыш – қалауыңызша
Жұмыртқа (бетіне жағу үшін) - 1 бас


Үлкен ыдысқа сары майды ерітіп салыңыз, қаймақ, жұмыртқа, тұз салып араластырыңыз. Оның үстіне ұнда електен өткізіп салып, көпсіткішті салып жұмсақтау қамыр илеңіз. Қамырды тоңазытқышқа салып қоя тұрыңыз.

Қамыр ішіне салатын салмасын дайындау үшін, етті еттартқыштан өткізіңіз, картопты тазалап жуып төртбұрышты етіп тураңыз, пиязды да төртбұрышты етіп майдалап тураңыз. Ет, картоп, пияз тұз, қара бұрыш барлығын араластырыңыз.

Тоңазытқыштан қамырды шығарып екіге бөліңіз. Бір бөлігін үлкендеу етіп бөліңіз. Қамырдың үлкен бөлігін алып, табаға сыятындай етіп жайып, ішіне салмасын тегістеп салыңыз, қамырдың екінші бөлігін жайып, алдындағы фарш салынған қамыр үстіне қойып шетін өріп бекітіп шығыңыз. Бетін шанышқымен тесіп қойған дұрыс. Жұмыртқаның сарысын бетіне жағыңыз. 180 градуста алдын ала қызып тұрған пеште 40 минуттай пісіріңіз.
Асыңыз дәмді болсын!

Дайындаған: Жадыра

Бал мен жаңғақ қосып әзірленген торт Бал мен жаңғақ қосып әзірленген торт
Үлкен ыдысқа жұмыртқа, шекер, бал, сары майды салыңыз, жаңғақты да майдалап салыңыз, ұнды аз-аздан салып тұрып, өте жұмсақ қамыр илеңіз.
Самса Самса
Етті, құйрық майды майдалап төртбұрышты етіп турап, тұз қара бұрыш қосып араластырады.
Орама нан немесе ханым Орама нан немесе ханым
Ең алдымен қамырды илеп дайындап қою қажет. Үлкен ыдысқа ұнды електен өткізіңіз, бөлек ыдысқа жұмыртқаны жарып тұз салып суды құйып дайындап
Алма қосылған бәліш (пирог) Алма қосылған бәліш (пирог)
Алма пирогы Ең алдымен ұнды елгезермен елеп алыңыз да тоңазытқышта тұрған сары майды майдалап кесіп ұнмен араластырыңыз, жақсылап араластырып алған
Наполеон торты Наполеон торты
Үлкен табаққа сүтті құйыңыз, жұмыртқа, тұз, шекерді салып араластырыңыз да ұнның жартысын салып қасықпен қою болғанша араластырыңыз содан соң соданы
Бәліш (пирожки) Бәліш (пирожки)
Сүтті жай отта қойып жылытып алу керек. Жылы сүтке шекер, ашытқы, тұз, сұйық майды құйып араластырыңыз. Ұнды електен өткізіп салып жұмсақ етіп қамыр
Пікірлер (0)
Пікір білдіру
Ақпарат
Қонақ,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
×