Алма қосылған бәліш (пирог)
Ас дайындау
Құрамы
Ұн – 450 гр.
Тұз – 1 шай қасық
Сары май (слив масло) – 300 гр.
Суық су – 100-150 мл.
Қамыр ішіне салуға
Алма 800 гр.
Шекер – 150 - 180 гр.
Ұн – 30 гр.
Сары май – 50 гр.
Лимон сөлі – 1 шай қасық
Ең алдымен ұнды елгезермен елеп алыңыз да тоңазытқышта тұрған сары майды майдалап кесіп ұнмен араластырыңыз, жақсылап араластырып алған соң тұз салып мұздай су құйып қамыр илеңіз. Дайын болған қамырды екіге бөліңіз, біреуін үлкенірек екіншісі кішірек болуы керек, целлофанға орап тоңазытқышқа салып қойыңыз.
Қамыр ішіне салатын салмасын дайындау үшін алманы жуып - тазалап кептіріп, қабығын аршып тастап жұқалап тураңыз. Туралған алманы үстіне шекерді, ұнды, сары майды, лимон сөлін құйып жай отқа 3 - 4 минут шекер ерігенше қойып алаңыз.
Қамырды тоңазытқыштан шығарып қалыңдығын 3 мм етіп жаямыз. Жайылған қамырды форманың ішіне салып артығын кесіп алып тастаңыз. Алмадан дайындаған салманы саламыз.
Қамырдың екінші бөлігін қалыңдығы 3 мм етіп жаямыз да ұзынша етіп кесеміз.
Қамырдан кесілген ұзынша бөліктерді алманың үстіне сетка тоқығандай қойып шығамыз.
Бетіне жұмыртқа сарысын жағып 200 градус қызып тұрған пеште 40 - 50 минуттай пісіреміз. Асыңыз дәмді болсын!
Дайындаған: Асыл
Толық нұсқасын қарау
Ұн – 450 гр.
Тұз – 1 шай қасық
Сары май (слив масло) – 300 гр.
Суық су – 100-150 мл.
Қамыр ішіне салуға
Алма 800 гр.
Шекер – 150 - 180 гр.
Ұн – 30 гр.
Сары май – 50 гр.
Лимон сөлі – 1 шай қасық
Ең алдымен ұнды елгезермен елеп алыңыз да тоңазытқышта тұрған сары майды майдалап кесіп ұнмен араластырыңыз, жақсылап араластырып алған соң тұз салып мұздай су құйып қамыр илеңіз. Дайын болған қамырды екіге бөліңіз, біреуін үлкенірек екіншісі кішірек болуы керек, целлофанға орап тоңазытқышқа салып қойыңыз.
Қамыр ішіне салатын салмасын дайындау үшін алманы жуып - тазалап кептіріп, қабығын аршып тастап жұқалап тураңыз. Туралған алманы үстіне шекерді, ұнды, сары майды, лимон сөлін құйып жай отқа 3 - 4 минут шекер ерігенше қойып алаңыз.
Қамырды тоңазытқыштан шығарып қалыңдығын 3 мм етіп жаямыз. Жайылған қамырды форманың ішіне салып артығын кесіп алып тастаңыз. Алмадан дайындаған салманы саламыз.
Қамырдың екінші бөлігін қалыңдығы 3 мм етіп жаямыз да ұзынша етіп кесеміз.
Қамырдан кесілген ұзынша бөліктерді алманың үстіне сетка тоқығандай қойып шығамыз.
Бетіне жұмыртқа сарысын жағып 200 градус қызып тұрған пеште 40 - 50 минуттай пісіреміз. Асыңыз дәмді болсын!
Дайындаған: Асыл
Толық нұсқасын қарау
Чак - чак
Чак - чак рецепті. Ұн – 200 гр Жұмыртқа – 2 бас Тұз – шай қасық ұшымен Сода – шай қасық ұшымен
Қаттама нан
Ұнды електен өткізіп алыңыз. Жылы суға сұйық май, тұз, шекер, ашытқыны салып жұмсақтау етіп қамыр илеңіз.
Қаттама
Үлкендеу табаққа ұнды елеп аламыз, тұзды суды ұнның үстіне құйып жұмсақтау етіп қамыр илейміз. Қамырды 5 - 10 минутқа қалдырамыз.
Ет қосып пісірілген бәліш
Үлкен ыдысқа сары майды ерітіп салыңыз, қаймақ, жұмыртқа, тұз салып араластырыңыз.
Наполеон торты
Екі жұмыртқаны жарып үстіне тұз, сірке қышқылы және суды құйып жақсылап араластырып тоңазытқышқа салып қоямыз.
Бәліш (пирожки)
Сүтті жай отта қойып жылытып алу керек. Жылы сүтке шекер, ашытқы, тұз, сұйық майды құйып араластырыңыз. Ұнды електен өткізіп салып жұмсақ етіп қамыр