Күнделікті рационнан алып тастайтын 5 өнім
Ас дайындау / Жаңалықтар
Күнделікті рационнан алып тастайтын 5 өнім
Төменде аталған өнімдер ағзаға ешқандай пайда әкелмейді. Біздің денсаулығымыз жейтін тамағымызға байланысты. Сондықтан осы бес өнімді рационыңыздан мүлде алып тастаңыз.
Қайта өңделген ет өнімдері
Шұжықтар, консервілер, мұздатылған жарты фабрикаттардың құрамында тұз, консерванттар мен басқа да химиялық қоспалар көп. Бірақ олардың құрамындағы ең қауіптісі қаныққан майлар. Олар қандағы холестерин мөлшерін арттырады.
Маргарин
Маргариннің құрамында трансмайлар өте көп. Олар инфаркт пен инсульте әкеліп соғады.
Майонез
Майонезді үнемі тұтыну жүрек пен тамырлардың ауруына шалдықтырады. Ас қорыту жүйесін зақымдап, артық салмақ қосуға себеп болады.
Майсыздандырылған сүт өнімдері
Майсыздандырылған йогурттар, сүт пен қаймақ жүре – қан - тамыр жүйесіне үлкен қауіп төндіреді.
Мюсли - шикі немесе пісірілген дәнді дақылдар, кептірілген жемістер, жаңғақтар, кебек, бидай бал және дәмдеуіштерден жасалған тағамдар.
Мюслидің құрамында қант пен өсімдік майлары көп. Олар жүрекке зиян. Инфарктке шалдығу мүмкін.
Дереккөзі: inform. kz
Төменде аталған өнімдер ағзаға ешқандай пайда әкелмейді. Біздің денсаулығымыз жейтін тамағымызға байланысты. Сондықтан осы бес өнімді рационыңыздан мүлде алып тастаңыз.
Қайта өңделген ет өнімдері
Шұжықтар, консервілер, мұздатылған жарты фабрикаттардың құрамында тұз, консерванттар мен басқа да химиялық қоспалар көп. Бірақ олардың құрамындағы ең қауіптісі қаныққан майлар. Олар қандағы холестерин мөлшерін арттырады.
Маргарин
Маргариннің құрамында трансмайлар өте көп. Олар инфаркт пен инсульте әкеліп соғады.
Майонез
Майонезді үнемі тұтыну жүрек пен тамырлардың ауруына шалдықтырады. Ас қорыту жүйесін зақымдап, артық салмақ қосуға себеп болады.
Майсыздандырылған сүт өнімдері
Майсыздандырылған йогурттар, сүт пен қаймақ жүре – қан - тамыр жүйесіне үлкен қауіп төндіреді.
Мюсли - шикі немесе пісірілген дәнді дақылдар, кептірілген жемістер, жаңғақтар, кебек, бидай бал және дәмдеуіштерден жасалған тағамдар.
Мюслидің құрамында қант пен өсімдік майлары көп. Олар жүрекке зиян. Инфарктке шалдығу мүмкін.
Дереккөзі: inform. kz
Пайдалы тағам зиянды тағам түрлері денсаулыққа зиянды азық түліктер күнделікті рационнан алып тастайтын 5 өнім
Бір рет қайнаған суды қайта қайнатпаған дұрыс,
Көпшілігі шай немесе кофе ішу үшін шәугімді отқа қойып өшіруді ұмытып кетеді немесе қайнаған соң өшіріп, біраз уақыттан соң қайта қайнатады
Әр қыз-келіншектердің ас мәзірінде болуы тиіс 5
Әр әйелдің ас мәзірінде болуы тиіс 5 өнім Біз сау әрі жас болуды қалаймыз. Бұл үшін косметологқа да барып жатамыз.
Банан әрі дәмді әрі пайдалы жеміс.
Ағзаға пайдалы астың бәрі дәмді бола бермейді. Бірақ, мұның бананға еш қатысы жоқ. Жемістің бұл түрін сүйіп жейтіндер көп әрі ол ағзаға өте пайдалы.
Пайдалы таңғы ас мәзірі
Таңғы асқа отырмас бұрын не істеу қажет? Таңертең ұйқыдан тұра салысымен адамның асқа тәбеті бола қоймайды. Жуынып алғаннан соң, 1 стакан қайнаған су
Сүт тағамдарының адам ағзасына тигізер пайдасы
Сүт өнімдерінде кальций бар, сүйекті, тісті нығайтады, бұлшық еттің қызметін жақсартады, қанның түзілуі үшін қажет, тәннің жұқпалы ауруларға күресін