Чак - чак
Ас дайындау
Чак - чак
Құрамы
Ұн – 200 гр
Жұмыртқа – 2 бас
Тұз – шай қасық ұшымен
Сода – шай қасық ұшымен
Сироп дайындау үшін:
Бал – 250 г
Шекер – 100г
Сұйық май – 1 л (қуыру үшін)
Қалауыңызша – кепкен жемістер, жаңғақтар салуға болады.
Жұмыртқаны жарып араластырып алыңыз, тұз, сода, ұн салып қамыр илеңіз. Қамыр қаттылығы орташа болу керек, қолға жабыспайтындай. 10 минуттай мұздатқышқа салып қойыңыз, сонда жаюға оңай болады және тегіс жайылады. Қамыр қалыңдығы шамамен 0, 5 мм болуы керек. Тым жұқа жаюға болмайды, қалың болса да болмай қалады.
Жайылған қамырды төртбұрыш етіп немесе кеспе ұқсатып кесіп алыңыз. Қамырды кесерде аздап ұн себіңіз кеспелер бір - біріне жабысып қалмауын қадағалаңыз.
Табаға 1 немесе 0, 5 л май құйып қыздырыңыз. Кеспені аз-аздан салып сарғыш етіп қуырып алыңыз. (кеспені қуырар алдын елекпен артық ұнды елеп алған дұрыс).
Сироп дайындау үшін: бал және шекер керек. Кастрөлге балды құйып үстіне шекерді салыңыз, жай отта ерітіп алыңыз. Қайнап шыққан соң, оттан түсіріп қуырылған кеспенің үстіне құйыңыз. Жақсылап араластырыңыз, езіп жібермеңіз.
Жайпақ ыдысқа салыңыз, (қолға жабыспас үшін қолыңызды сулап тегістеп шығыңыз). Тоңазытқышқа салып қойыңыз.
Чак - чак дайын енді кішірек - кішірек етіп кесіп тарелкеге салып ұсына беруге болады.
Шайыңыз тәтті болсын!
Құрамы
Ұн – 200 гр
Жұмыртқа – 2 бас
Тұз – шай қасық ұшымен
Сода – шай қасық ұшымен
Сироп дайындау үшін:
Бал – 250 г
Шекер – 100г
Сұйық май – 1 л (қуыру үшін)
Қалауыңызша – кепкен жемістер, жаңғақтар салуға болады.
Жұмыртқаны жарып араластырып алыңыз, тұз, сода, ұн салып қамыр илеңіз. Қамыр қаттылығы орташа болу керек, қолға жабыспайтындай. 10 минуттай мұздатқышқа салып қойыңыз, сонда жаюға оңай болады және тегіс жайылады. Қамыр қалыңдығы шамамен 0, 5 мм болуы керек. Тым жұқа жаюға болмайды, қалың болса да болмай қалады.
Жайылған қамырды төртбұрыш етіп немесе кеспе ұқсатып кесіп алыңыз. Қамырды кесерде аздап ұн себіңіз кеспелер бір - біріне жабысып қалмауын қадағалаңыз.
Табаға 1 немесе 0, 5 л май құйып қыздырыңыз. Кеспені аз-аздан салып сарғыш етіп қуырып алыңыз. (кеспені қуырар алдын елекпен артық ұнды елеп алған дұрыс).
Сироп дайындау үшін: бал және шекер керек. Кастрөлге балды құйып үстіне шекерді салыңыз, жай отта ерітіп алыңыз. Қайнап шыққан соң, оттан түсіріп қуырылған кеспенің үстіне құйыңыз. Жақсылап араластырыңыз, езіп жібермеңіз.
Жайпақ ыдысқа салыңыз, (қолға жабыспас үшін қолыңызды сулап тегістеп шығыңыз). Тоңазытқышқа салып қойыңыз.
Чак - чак дайын енді кішірек - кішірек етіп кесіп тарелкеге салып ұсына беруге болады.
Шайыңыз тәтті болсын!
Қуырылған қырыққабатты (капуста) қамырға орап
Ең алдымен көкөністерді тазалап, тез пісетіндей майдалау етіп турап, табаға май құйып 2-3 минут қуырып отты жай басып 10-15 минут бұқтырып қойыңыз.
Орама нан немесе ханым
Ең алдымен қамырды илеп дайындап қою қажет. Үлкен ыдысқа ұнды електен өткізіңіз, бөлек ыдысқа жұмыртқаны жарып тұз салып суды құйып дайындап
Алма қосылған бәліш (пирог)
Алма пирогы Ең алдымен ұнды елгезермен елеп алыңыз да тоңазытқышта тұрған сары майды майдалап кесіп ұнмен араластырыңыз, жақсылап араластырып алған
Наполеон торты
Үлкен табаққа сүтті құйыңыз, жұмыртқа, тұз, шекерді салып араластырыңыз да ұнның жартысын салып қасықпен қою болғанша араластырыңыз содан соң соданы
Бәліш (пирожки)
Сүтті жай отта қойып жылытып алу керек. Жылы сүтке шекер, ашытқы, тұз, сұйық майды құйып араластырыңыз. Ұнды електен өткізіп салып жұмсақ етіп қамыр
Тәтті тоқаш (булочка)
Майды табаға салып жай отта ерітіп алыңыз, от жай басылып тұрған күйінде сүтті құйыңыз, жұмыртқаны салыңыз, тұзды, шекерді салыңыз.