Тәтті тоқаш (булочка)
Ас дайындау
Сүт –150-200 гр
Сары май (слив. масло) – 3 ас қасық
Жұмыртқа – 1 бас
Ашытқы (дрожжи) – 1 шай қасық
Шекер – 2 шай қасық
Тұз – 1 шай қасық
Ұн – қалауыңызша (қамыр жұмсақ болуы керек)
Бұл тәтті тоқаш ашыған қамырдан дайындалады.
Майды жай отта ерітіп алыңыз, от жай басылып тұрған күйінде сүтті құйыңыз, жұмыртқаны салыңыз, тұзды, шекерді салыңыз. Оттан түсіріп алып ашытқыны салыңыз араластырыңыз да ұнды салып жұмсақ қамыр илеңіз.
Қамырды суытпай жылы орап қойыңыз 15-20 минуттан соң бір илеп қайта 7-10 минутқа қалдырыңыз. Содан соң қамырды майда бөлшектерге бөліп өзіңіздің қалауыңызша түйіп, түйген қамырды және 5 минутқа көтерілгенше қоя тұрыңыз. Қызып тұрған пешке саларда бетіне жұмыртқа сарысын жағып салыңыз. Кез келген тосаппен қосып жесе тамаша болады.
Дайындаған: Жадыра
Суретімен жүктеу
Сіздің де рецептеріңіз болса салуға болады, пікір қалдыру жолына жазып қалдырыңыз немесе сайтқа кіріп енгізіңіз поштаға жіберуге де болады
Сары май (слив. масло) – 3 ас қасық
Жұмыртқа – 1 бас
Ашытқы (дрожжи) – 1 шай қасық
Шекер – 2 шай қасық
Тұз – 1 шай қасық
Ұн – қалауыңызша (қамыр жұмсақ болуы керек)
Бұл тәтті тоқаш ашыған қамырдан дайындалады.
Майды жай отта ерітіп алыңыз, от жай басылып тұрған күйінде сүтті құйыңыз, жұмыртқаны салыңыз, тұзды, шекерді салыңыз. Оттан түсіріп алып ашытқыны салыңыз араластырыңыз да ұнды салып жұмсақ қамыр илеңіз.
Қамырды суытпай жылы орап қойыңыз 15-20 минуттан соң бір илеп қайта 7-10 минутқа қалдырыңыз. Содан соң қамырды майда бөлшектерге бөліп өзіңіздің қалауыңызша түйіп, түйген қамырды және 5 минутқа көтерілгенше қоя тұрыңыз. Қызып тұрған пешке саларда бетіне жұмыртқа сарысын жағып салыңыз. Кез келген тосаппен қосып жесе тамаша болады.
Дайындаған: Жадыра
Суретімен жүктеу
Сіздің де рецептеріңіз болса салуға болады, пікір қалдыру жолына жазып қалдырыңыз немесе сайтқа кіріп енгізіңіз поштаға жіберуге де болады
Бауырсақ
Үлкендеу табаққа шекерді ашытқыны салып үстіне сүтті жылытып құйыңыз да 10 минтуқа қалдырыңыз.
Наполеон торты
Үлкен табаққа сүтті құйыңыз, жұмыртқа, тұз, шекерді салып араластырыңыз да ұнның жартысын салып қасықпен қою болғанша араластырыңыз содан соң соданы
Бәліш (пирожки)
Сүтті жай отта қойып жылытып алу керек. Жылы сүтке шекер, ашытқы, тұз, сұйық майды құйып араластырыңыз. Ұнды електен өткізіп салып жұмсақ етіп қамыр
Пицца рецепті
Жылы суды үлкендеу ыдысқа құйыңыз тұз, шекерді салыңыз және ашытқыны салыңыз жұмсақ қамыр илеңіз. Қамырды жылы орап 30 - 40 минуттай қалдырыңыз.
Қатпарлы қамырдан дайындалған тәтті тоқаш
Алдымен табаққа ұнды салыңыз, ашытқы, тұз, шекер, жұмыртқа май, сүтті құйып жұмсақ қамыр илеңіз.