Түркияның ең дәмді тұздығы: бұрыш томат тұздығының рецепті
Ас дайындау
Мұндай дәмді тұздық көбінесе түрік мейрамханаларында беріледі. Енді сіз оны өзіңіз жасай аласыз. Бұрыш қосылған мұндай томат тұздығы ет үшін өте қолайлы. Оны пицца жасау үшін де қолдануға болады. Және спагеттимен бірге қолдануға болады.
Бұрыш томат тұздығы
Ингредиенттер:
5 кг қызанақ;
750 грамм жасыл бұрыш;
1 кесе зәйтүн майы немесе басқа өсімдік майы;
Жарты кесе жүзім сірке суы;
1 шоқ ақжелкен (петрушка);
2 бұтақ жаңа жұлынған тимьян (немесе 1 ас қасық кептірілген тимьян);
1 ас қасық кептірілген насыбайгүл (базилик);
1 бас сарымсақ;
3 ащы бұрыш (ащы бұрыш мөлшерін қалауыңыз бойынша көбейтуге немесе азайтуға болады).
Біз қызанақты жуып, оларды екіге бөлеміз. Біз қызанақты пісіру қағазымен қапталған пісіру парағына орналастырамыз. 250° дейін қыздырылған пеште жұмсарғанша пісіріңіз.
Жасыл бұрышты жуып, кесектерге кесіңіз. Біз сарымсақты тазалап, майдалап тураймыз. Ақжелкенді майдалап тураймыз.
Қуырылған қызанақты кастрюльге салыңыз, оларды қайнатыңыз және блендермен тегіс болғанша ұсақтаңыз.
15 минут қайнатыңыз және бұрыш қосыңыз. Қайтадан жарты сағат қайнатыңыз. Ащы бұрыш, сарымсақ, зәйтүн майы, сірке суы, ақжелкен, тимьян, насыбайгүл мен тұзды қосып, қайтадан 15 минут пісіріңіз.
Банкаларды қайнаған сумен жуып, қақпақтарды қайнаған суға 10 минут қайнатыңыз. Қақпақтарды құрғатыңыз, тұздықты банкаларға құйыңыз, қақпақты жабыңыз және төңкеріңіз.
Біз банкілерге кем дегенде 3 күн төңкеріп қоямыз.
Бұрыш томат тұздығы
Ингредиенттер:
5 кг қызанақ;
750 грамм жасыл бұрыш;
1 кесе зәйтүн майы немесе басқа өсімдік майы;
Жарты кесе жүзім сірке суы;
1 шоқ ақжелкен (петрушка);
2 бұтақ жаңа жұлынған тимьян (немесе 1 ас қасық кептірілген тимьян);
1 ас қасық кептірілген насыбайгүл (базилик);
1 бас сарымсақ;
3 ащы бұрыш (ащы бұрыш мөлшерін қалауыңыз бойынша көбейтуге немесе азайтуға болады).
Біз қызанақты жуып, оларды екіге бөлеміз. Біз қызанақты пісіру қағазымен қапталған пісіру парағына орналастырамыз. 250° дейін қыздырылған пеште жұмсарғанша пісіріңіз.
Жасыл бұрышты жуып, кесектерге кесіңіз. Біз сарымсақты тазалап, майдалап тураймыз. Ақжелкенді майдалап тураймыз.
Қуырылған қызанақты кастрюльге салыңыз, оларды қайнатыңыз және блендермен тегіс болғанша ұсақтаңыз.
15 минут қайнатыңыз және бұрыш қосыңыз. Қайтадан жарты сағат қайнатыңыз. Ащы бұрыш, сарымсақ, зәйтүн майы, сірке суы, ақжелкен, тимьян, насыбайгүл мен тұзды қосып, қайтадан 15 минут пісіріңіз.
Банкаларды қайнаған сумен жуып, қақпақтарды қайнаған суға 10 минут қайнатыңыз. Қақпақтарды құрғатыңыз, тұздықты банкаларға құйыңыз, қақпақты жабыңыз және төңкеріңіз.
Біз банкілерге кем дегенде 3 күн төңкеріп қоямыз.
Сіз мұндай дәмді қызанақ көрген жоқсыз: қысқа
Пияз қосылған қызанақ – қысқа арналған тіскебасардың жасаудың тамаша тәсілі. Бұл рецепт бойынша қызанақ жарқын, жаңа дәммен дайындалады.
Дәмді пицца рецепті. Тез дайындалатын пицца
Жоғарыда көрсетілген құрам бойынша қамыр дайындау қажет. Қамырды көтерілуі үшін 30-40 минтуқа қоямыз.
Баклажанды қызанақ сөлінде пісіру. (қыз мезгіліне
Баялдыны турап, тұзды суға салып қойыңыз, аштысын кетіру үшін 30 минуттай тұрсын. Сонан соң салқын сумен жақсылап жуып жіберіңіз. Баклажанды