Қуырылған картоп
Ас дайындау
Құрамдас бөліктер:
6 картоп
Тұз, бұрыш
2 ас қасық май
Дайындау әдісі:
Картоптарды қабығынан тазалап, текше түрінде тураңыз.
Табада майды қыздырып, картоптарды салыңыз. Алтын түске дейін қуырып аламыз да аздап су қосамыз. 10-15 минуттан қуырып, картоп піскен кезде, тұз бен бұрыш қосып, тағы 1 - 2 минут қуырыңыз.
6 картоп
Тұз, бұрыш
2 ас қасық май
Дайындау әдісі:
Картоптарды қабығынан тазалап, текше түрінде тураңыз.
Табада майды қыздырып, картоптарды салыңыз. Алтын түске дейін қуырып аламыз да аздап су қосамыз. 10-15 минуттан қуырып, картоп піскен кезде, тұз бен бұрыш қосып, тағы 1 - 2 минут қуырыңыз.
Қазақша күріш палау
Етті кішкентай текшелерге турап, қазанға салып, майда қуырыңыз. Пиязды қосып, ол жұмсарғанша қуырып, қазанның қақпағын жаба тұрыңыз.
Қуырдақ
Етті жуып, артық майларынан тазартып, кішкентай текшелерге тураңыз. Пиязды ұсақтап турап, майда қуырып, алтын түске енгенше пісіріңіз. Алдымен етті
Тартылған ет пен күріштен жасалған сорпа (Суп с
Картопты, сәбізді, қабығынан ажыратып, тазалап жуып алыңыз. Картопты сорпаға турағандай төртбұрышты етіп тураңыз, сәбізді дөңгелектеп жұқалап тураңыз.
Картоп езбесі қосылған нан
Үлкендеу табаққа жылы сүтті құйыңыз үстіне картоп езбесін салып араластырыңыз.
Картоп пен ірімшік салаты (Салат диер)
Бұл салатты дайындау үшін жұмыртқаны қайнатып пісіріп алу керек, картопты майға қуырып алу керек (картошка фри).