Бауырсақ дайындау
Ашытқы мен қантты жылы суға салып, 10 минутқа қалдырыңыз. Сосын осы ерітіндіні ұнға қосып, тұзбен араластырыңыз. Жұмсақ қамыр илеп, оны бір сағатқа қойып көтерілетіндей етіңіз....
Толық оқу
Манты жасау
Қамырды дайындау үшін ұнды сұйық сумен тұздап, жұмсақ, икемді қамыр илеп, оны 30 минутқа қойыңыз. Тартылған етті пиязбен, тұз бен бұрышпен араластырыңыз....
Толық оқу
Кәуап пісіру
Тауық етін орташа текшелерге тураңыз. Пиязды ұсақтап, соя соусымен, лимон шырынымен, тұзбен және бұрышпен араластырыңыз. Етті маринадқа қосып, жақсылап араластырыңыз. Кем дегенде...
Толық оқу
Қазақша ет
Етті мұздай суға салып, қайнатыңыз, керек болса аздап тұз қосыңыз. Қайнағаннан кейін отты төмендетіп, етті 1, 5 – 2 сағатқа дейін жай отта пісіріңіз. Сорпаға өз дәмін беру үшін...
Толық оқу
Шешендік сөздер: Асан қайғының жерге айтқан сындары
Асанқайғы желмая мініп желдіртіп, Сарыарқаны аралап жүргенде, әр жерге айтқан сындары мынау екен: Ұзын аққан Ертісті көргенде: «Мына шіркіннің баласы тойдым деп қарап отырмас,...
Толық оқу
Айран арқылы да иммунитетті көтеруге болады
Айранға араластырған дәмдеуіш: 200 мл. айранға бір шымшым мөлшерде ұнтақталған зімбір және ұнтақталған даршын (корица) қосыңыз....
Толық оқу
Халық емі: Тамақ ауруының түрі көп
Күн суықта балалар арасында тамағы ауырып, жөтелу жиі кездеседі. Негізі тамақ ауруының да түр - түрі бар. Оның бәрін ангинамен шатастыра беруге болмайды....
Толық оқу
Дүние мен ақыреттің арақатынасы
Адамзатты жоқтан бар еткен Раббымыз бізді бұл дүниеге белгілі бір мақсатпен жібергені анық....
Толық оқу
Тіл тарихы: Бір тіл ме, бірнеше тіл ме?
ХХ ғасырдың ортасынан бастап дүниежүзінің көптеген араб елінде саяси жағдай тұрақтады, экономика барлық жерде дерлік жақсарды. Францияда тәуелді африкалық Марокко, Тунис және...
Толық оқу
Көркем сөздің құдіреті: Самарқау
Шалғынды бір беткейде, самарқау жел сусылдап есе түскенде, мұрын жарғандай боп, жас бүлдірген иісі аңқиды. (М. Әуезов, Абай жолы: 3 том)...
Толық оқу
