Варикозды дәрісіз кетіреді
Денсаулық
Варикозды дәрісіз кетіреді
Тамырдың буылтық болып түйілуін жазда емдеген тиімді. Ресейде оны кәдімгі помидормен емдейді.
1. Екі дана піспеген помидорды тілімдеп кеседі. Аяқты жуып, тілімдерді түйінделген тамыр үстіне қояды. Сыртынан клеенка, оның сыртынан дәкемен таңып тастайды. Компресс аяққа ине тыққандай шаншып ауыру сезілгенше тұру керек.
Дәкені шешкен соң аяқты салқын суға (тым мұздай емес) жуып, 10 - 15 минуттан кейін қайталаңыз. Помидор компресін күніне 5 рет жасауға болады. Егер арасын үзбей, күнделікті жасап жүрсеңіз бірнеше күннен кейін нәтижесін көресіз.
2. Екі дана жақсы піскен помидорды жуып, ыңғайлы етіп кесіп алып, варикоз үстіне қоясыз. Ол кемі 3 - 4 сағат тұруы тиіс. Оны жаңасына ауыстыру арқылы күніне бірнеше рет жасайды. Түнде компресті жаңалап жасап, таңға дейін қалдыруға болады.
Мұның құпиясы – помидор дәні антикоагулянт секілді әсер етеді, яғни ол тамырдағы қанды сұйылтады. Бірақ толық нәтиже болу үшін емді бірнеше күнге, кейде тіпті жарты айға дейін созуға тура келеді.
Тамырдың буылтық болып түйілуін жазда емдеген тиімді. Ресейде оны кәдімгі помидормен емдейді.
1. Екі дана піспеген помидорды тілімдеп кеседі. Аяқты жуып, тілімдерді түйінделген тамыр үстіне қояды. Сыртынан клеенка, оның сыртынан дәкемен таңып тастайды. Компресс аяққа ине тыққандай шаншып ауыру сезілгенше тұру керек.
Дәкені шешкен соң аяқты салқын суға (тым мұздай емес) жуып, 10 - 15 минуттан кейін қайталаңыз. Помидор компресін күніне 5 рет жасауға болады. Егер арасын үзбей, күнделікті жасап жүрсеңіз бірнеше күннен кейін нәтижесін көресіз.
2. Екі дана жақсы піскен помидорды жуып, ыңғайлы етіп кесіп алып, варикоз үстіне қоясыз. Ол кемі 3 - 4 сағат тұруы тиіс. Оны жаңасына ауыстыру арқылы күніне бірнеше рет жасайды. Түнде компресті жаңалап жасап, таңға дейін қалдыруға болады.
Мұның құпиясы – помидор дәні антикоагулянт секілді әсер етеді, яғни ол тамырдағы қанды сұйылтады. Бірақ толық нәтиже болу үшін емді бірнеше күнге, кейде тіпті жарты айға дейін созуға тура келеді.
Күнбағыс майында шипа мол
Көпшілігіміз күнделікті ас - ауқат түрлеріне қолданатын майлардың емдік қасиеті жайлы аз да болса мәлімет білеміз. Дегенмен олардың кейбір ауру
Әрі гипертонияға, әрі аденомаға ем
2 уыс пияздың қабығын жақсылап жуып, эмаль ыдысқа салып, оның үстіне 700 миллилитр ыстық су құяды. Оны баяу отта 5 минут қайнатады.
Өкпе қабынғанда
6 ақ шикі жұмыртқаны жуып, қабығымен бірге қоңыр шыны ыдысқа салу керек. Оның үстіне орташа 10 лимон шырынын құяды. Содан соң ыдыстың аузын дәкемен
Күнбағыс майы
Көпшілігіміз күнделікті ас-ауқатқа қолданатын күнбағыс майын дұрыс қолданса, емдік әсері дәрі - дәрмектен кем түспейді деседі.
Халық емі: Бронхит
Шағын шыны шәйнекке 400 грамм суды қайнатып, үстіне 1 ас қасық бал араластырыңыз. Одан кейін шәйнектің шүмегіне түтік кигізіп, бал араласқан су буын
Көк помидор тұздау. Соление зеленых помидоров в
Банканы стерилдеу керек. Банкаға 3 - 4 түйір қара бұрыш салыңыз помидор салыңыз, сарымсақты салыңыз үстіне ақжелкен мен аскөкті салыңыз