ойын сауық отауы
Қаттама нан
09.06.2018 15 120 0 Дауыл

Қаттама нан

Ас дайындау
Қаттама нан пеште (духовка) пісіру
Құрамы:
Ұн – 500 гр
Тұз – 1 шай қасық
Шекер – 1 - 2 шай қасық
Сұйық май - 1 шай қасық (қоспауға да болады)
Ашытқы (дрожжи)– 1 шай қасық
Жылы су – 250 - 300 мл
Сары май – 250 гр


Дайындау тәсілі:
● Ұнды електен өткізіп алыңыз. Жылы суға сұйық май, тұз, шекер, ашытқыны салып жұмсақтау етіп қамыр илеңіз. Қамырды жақсылап илеп болғаннан кейін 20 - 25 минутқа көтерілгенше жылы орап қойыңыз.
● Қамыр дайын болған соң, 2 - 3 бөлікке бөліңіз. Әр бөлікті жұқа етіп жайып, сары майды ерітіп жағыңыз.
● Қамырдың бетіне майды тегістеп жағып болып ораңыз, ұзынша қамырды және орап дөңгелек жасаңыз.
● Дөңгелек қамырды және жайып қалыңдығын тандыр нанның қалыңдығындай етіп қолмен жайыңыз.
● Дайын күлшенің бетін шанышқымен шоқып, сүт жағып ысып тұрған пеште қызарғанша пісіріңіз. (20 - 25 минут).
Асыңыз дәмді болсын!
Дайындаған: Жадыра

Рецепт жүктеу

Пияз қосылған қаттама нан (қатпарлы нан) Пияз қосылған қаттама нан (қатпарлы нан)
Пияз қосылған дәмді қаттама нан (қатпарлы нан) дайындау тәсілі
Бауырсақ Бауырсақ
Үлкендеу табаққа шекерді ашытқыны салып үстіне сүтті жылытып құйыңыз да 10 минтуқа қалдырыңыз.
Самса Самса
Етті, құйрық майды майдалап төртбұрышты етіп турап, тұз қара бұрыш қосып араластырады.
Картоп езбесі қосылған нан Картоп езбесі қосылған нан
Үлкендеу табаққа жылы сүтті құйыңыз үстіне картоп езбесін салып араластырыңыз.
Бәліш (пирожки) Бәліш (пирожки)
Сүтті жай отта қойып жылытып алу керек. Жылы сүтке шекер, ашытқы, тұз, сұйық майды құйып араластырыңыз. Ұнды електен өткізіп салып жұмсақ етіп қамыр
Пицца рецепті Пицца рецепті
Жылы суды үлкендеу ыдысқа құйыңыз тұз, шекерді салыңыз және ашытқыны салыңыз жұмсақ қамыр илеңіз. Қамырды жылы орап 30 - 40 минуттай қалдырыңыз.
Пікірлер (0)
Пікір білдіру
Ақпарат
Қонақ,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
×